دكتور الشريعة

الصلام عليكم ورحمه الله وبركاتو

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا مدرسه واخويا عليه فلوس وهربان هو وابن هم اسر من ١١نفر واخوى مش شغل علشان عمل عمليات فى القلب ابنه اللى شغل ومش مكفي المصريف والناس اللى ليهم فلوس مش سكتين واشتكوهم وهم مشوا من البلد ومعنتهمش مكنان وانا مش عرف اعمل معهم اى اساعدهم بيه علشان والله حالتهم تصعب على اى حد ينفع اجبلهم قرد على شغلى ولا حرام بالله عليكم ارجوا من حضرتكم الرد ضرورى

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أن القرض إذا كان حسنا فيجوز لك أن تساعديهم به ولك الأجر إن شاء الله، ويمكنك كذلك بعمل الجمعيات أو التورق، وأما إذا كان القرض ربويًا فلا يجوز، قال تعالى: (يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين(278) فإن لم تفعلوا فأذنوا بحرب من الله ورسوله وإن تبتم فلكم رءوس أموالكم لا تظلمون ولا تظلمون(279 ))البقرة.
والله أعلم وأحكم.