دكتور الشريعة

عندى سؤال عن الجواز

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا مطلقه ومكنش معايا فلوس ادفع الايجار وكنت لازم اسيب الشقه وامشى وواحد عرض عليه يجبلى شقه ايجار مفروشه بعت عفش بيتى عشان اخد الشقه لاكن مكنش معايا يكمل فدفع هو التأمين وانا دفعت الايجار وقالى لازم اكتب العقد بأسمى واقول انك مراتى عشان صاحب الشقه والجيران وبالفعل قالهم انى مراته ولما جيت قالى اقوله زوجتك نفسى وقال أصحابه اتنين أنه اتجوز لاكن هما مشفونيش ولا انا شوفتهم بس الجيران عارفين انى مراته هل فعلا كده اصبحت مراته ودلوقت حصل بينا خلاف وهنبعد ولازم اسيب الشقه وانا خايفه اكون معلقه ومراته فعلا ارجو الافادة وشكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن هذا ليس زواجا، ولايمكن ان يكون زواجا، وحتى لو قلت له ذلك وانت قاصدة زواجا صحيحا.
فالمرأة لاتزوج نفسها.
لابد من ولي لها يزوجها.
ولابد من حضور الشهود لحظة نطق الولي بالتزويج والمهر ولابد من الإشهار.
احذري من هذا المخادع.
فلست معلقة به بشيء.
والله تعالى اعلم.

الرد من العميل

اشكرك

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

العفو منكم اختنا الكريمة.