ابني عنده خمس سنوات عملت له عمليه من حوالي اسبوعين...

ابني عنده خمس سنوات عملت له عمليه من حوالي اسبوعين ولحد دلوقت مش عارف ياكل على ضروسه هل ده سبب ف العمليه والألم ده سببه ايه وهل جهاز فتح الفم هو اللي يعمل كدا

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
بدايه قد يكون بسبب جهاز فتح الفم او جهاز الانبوب لتنفس التسبب في التهاب في اللثه او كسر في لاسنان وتلك الحاله غير خطيره فقد ننصح بعمل مساج للفم متكرر مع كمادات المياه ومساعده الطفل وتشجعيه ايضا يمكن العرض على طبيب الاسنان للفحص الطبي لتحديد وجود اي مشاكل مصاحبه
التشخيص
يتم الفحص من قبل طبيب الاسنان
اعراض مصاحبه
  • نزيف في اللثه
  • الم في الاسنان
  • التهابات الاسنان
  • انتفاخ العقد اللمفاوية

النصيحه
اتباع التعليمات اعلاه