دكتور الشريعة

السلام عليكم مشكلتى كبيره اوى ..بنتى عاقه لأمها...

السلام عليكم مشكلتى كبيره اوى ..بنتى عاقه لأمها وأبوها الله يرحمه من سنه جالها عريس وافقت عليه رغم ظروفه الماديه ورغم انه صغير ورغم انى ماكنتش مرتاحه قلبى كان مقبوض وافقت عشان خاطرها وجه يجيب دبله قصرت معاه الفلوس كملتها انا وعملت ليله كله بيحلف بيها وبعد الخطوبه بنتى سلمت له نفسها وبدأت تتنمرد علينا وتقل ادبها وقفت وبهدلت الدنيا هربت من البيت وراحت عند اهله بقيت الف الشوارع وادور عليها وفى وش الفجر ابوه كلمنى وقالى انها عندهم روحت اراضيها وسالتها حصل حاجه مع الواد ده نكرت ورجعنا البيت قطعت اكل وشرب وصممت تمشى وبعد يومين عرفت بالمصيبه جبت عمها وروحنا لأهله اتبهدلت اوى وعمها اخدها وكتب عليهم وسابتنى وسابت هربت تانى وراحتلهم بهدلولها ضرب وشتيمه وخدمه ورموها فى بيت طلبه وبعد كام شهر تاجرت بيه لانى مريضة سرطان اخدت تقرير من بهيه بحالتى وشهادة وفاة ابوها وراحت جمعيات خيريه وزمت فيه وفرشولها شقه من كله على انها عروسه وقعدت مع الواد حبسها ومضاها على ايصالات امانه وموتها ضرب اسنتجدت بيه جريت انا واخوها كسرنا الباب واخدتها عالقسم وجابوا الواد وجبتلها كل حقها منهم وبرضو بهدلتنى اوى وشتمتنى وكانت هتضربنى عشان الواد وقالت انا خربت بيتها استحملت عشان متترميش فى الشوارع والواد طلقها بعد ماانتقم منها وذلها وعايرها وبرضو بتجرى وراه وقعده معايه لا تراعى اخوتها ولا تسأل فيه وتعاند معايه وتسب فيه ادام الناس والنهارده هربت تانى انا مش عارفه اعمل ايه انا فعلا السبب انا بموت بالبطئ انا مش عارفه احكى كله بختصر كتير اوى
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا اطلقت من ابوها قبل موته ب٣سنين واتجوزت وفى عز مرضى وانا باخد الكيماوى كنت بموت من الضرب بسببها بسبب تصرفتها المحرجه وتعبت وفضلتها هى عن حياتى وعن جوزى اطلقت عشانها ولما ابوها مات عملت قرض بمعاش والدى وسديت كل ديونه وانا دلوقتى اللى بتذل عاللقمه بالله عليك دبرونى انا ظالمه اعمل ايه

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن خطأً حصل في تربية البنت في صغرها، إما كثرة دلال وإما غير ذلك.
ولكن وعلى فرض انكم بذلتم جهدكم في تربيتها، فلعل الله ابتلاك بهذه البنت العاصية العاقة كما ابتلى نوحا عليه السلام.
فاصبري وادعي الله لها، فليس عليك إلا الدعوة والنصيحة.
ولاتستقلي بالدعاء فأثر الدعاء عجيب.
والله تعالى اعلم.

الرد من العميل

والله بدعى لها من قلبى وموجوعه عليها وخايفه اوى عليها وانا دلوقتى معرفش حاجه عنها هربت من امبارح وعملت لينا بلوك

الرد من العميل

بعتذر عن الايطاله البنت بعد طلاقها الولد ضحك عليها تانى واتصل على دار الافتاء وقالهم انا طلقتها غصب عنى ابويا غصبنى عالطلاق وانا مش عايز اطلقها الرد كان انها زوجتك امام الله لكن امام القانون لأ ده وطبعا استغل ده معاها وبقى ياخد فلوس شغلها ويعاشرها وتانى يوم يسبها ويعايرها بكل اللى حصل وينكر اى حاجه ويقولها خليكى كده لا طايله جواز ولا طلاق هل ده يجوز ان اى واحد يقول لوحده انتى مراتى امام الله وينكر ومنعرفش نثبت ده حلال ولا حرام

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

بالنسبة لهذا الزوج ان كان صادقا او كاذبا في موضوع تطليقها، فالاصل انه حتى في القانون يمكنه أن يردها الي ذمته إن كانت الطلقة الأولى أو الثانية.
فالأصل فيها الا تقبل منه أن يعاشرها حتى يعيدها الي ذمته، وإن كان بغير علم ابيه أن كان صادقا.
ابحثي عن ابنتك و ذكريها بالله.
وأخبريه الا تجعل من نفسها العوبة بيد العابثين.
والله المستعان