السلام عليكم ورحمه الله وبركاته حضرتكم انا شاب...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته حضرتكم انا شاب عندي24سنة من حوالي خمس شهور ظهرت ليا حبوب الشفاه (الحراره ) سفيفات حب صغير كده جالي في شفتي اللي تحت ولما ميشت تركت اثر مكانها بقعه بيضة كده مكانها كل اللي يشوفني يقولي ده بهاق ايه الحل ؟

إجابة الخبير: الدكتور محمد عسفة

الدكتور محمد عسفة

طبيب

علاج أثر الحبوب والجروح :
عزيزي العميل الجروح والحبوب الملتهبة قد تترك اثر مكانها وعلاجها يكون عن طريق استخدام كريمات توحيد لون البشرة وتقشيرها وفي حال عدم نجاحها   يمكن استخدام أسلوب التقشير الكيميائي الذي يعمل على تقشير الجلد وتوحيد لون البشرة  أو استخدام الليزر لإزالة الأثر .

الفحوصات الازمة :

المعاينة البصرية بواسطة طبيب الجلدية لتحديد مدى عمق الأثار وأي طريقة هي الأفضل للاستخدام

أسباب حدوث أثر وتصبغات بالجسم  :
  • الحبوب الملتهبة
  •  الجروح العميقة
  •  العبث بالحبوب
  • تلوث الحبوب
  • البشرة الحساسة
  • تعرض الجروح أثناء مرحلة الشفاء للأشعة الشمس

طرق الوقاية من  حدوث أثار للحبوب :

  • علاج الحبوب فورا
  • العناية بالبشرة
  • عدم العبث بالحبوب
  • عدم تعرض الحبوب للشمس

بم ننصح:
مراجعة طبيب جلدية لتحديد نوع الأثار والندوب التي لديكم لوضع خطة علاج مناسبة