دكتور الشريعة

عندى ولدين الأكبر شغال في دولة أجنبية ومتزوج وعايش...

عندى ولدين الأكبر شغال في دولة أجنبية ومتزوج وعايش هناك وعمل كل حاجه لنفسه والأصفر شغال محاسب في بنك اشتريتله شقه ورافض أنه يتزوج وعايش معايا فى شقتى ودائما مع بعض فى مشاكل انا وهوه جاب كذا قرض من البنك وضيعهم فى حجات ملهاش لزمه أخذت ميراثى بعته عايز ياخد الفلوس كلها بحجة أنه عايش معايا وعليه قروض عايز يسددها ومش عايزنى أدى لأخوه حاجه من الفلوس بحجة أنه مش محتاج وظروفه كويسه ايه الحكم انى اديله الفلوس من غير اخوه مياخد وهل عليا انى اشترى لأخوه شقه زى ماشترتله مع العلم أن اخوه عنده بيته خارج مصر جايبه من شغله بس معندوش بيت فى مصر
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله إن الواجب على الأب أن يعدل بين أولاده في الهبة، فقد قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:(( فاتقوا الله واعدلوا بين اولادكم)) رواه البخاري، فلا يجوز لك أن تعطي لأحدهم دون الباقي ، إلا إذا كان هذا الابن محتاجا، دون البقية، وأما إن كان الابن مهملا ويتعامل بالقروض الربوية فلا يجوز لك أن تعطيه وحده ، وتحرم الابن الآخر.  والله تعالى أعلم وأحكم.