دكتور الشريعة

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة...

أهلا بك، كيف يمكنني مساعدتك في سؤالك عن الشريعة الإسلامية ؟ السلام عليكم ورحمة الله وبركاته لو سمحت ابي جاب قرض من البنك علشان يكمل تعليم اختي هي في جامعه خاصه كليه طب علشان هي تعبت في الثانويه وكانت جايبه مجموع عالي بس السنه بتاعتها كان التنسيق عالي جدا فكانت هتاخد كليه عاديه فابي خاف عليها واخد قرض من البنك علشان يكمل تعليمها لان المصاريف غاليه جدا وهو مش هيقدر عليها وهي في سنه تانيه والكليه 5سنين وسنه امتياز وهو مش عارف يعمل ايه بيصحي قبل الفجر ب ٢ ساعه وبدأ يقرأ قران كتير وبقت معظم صلواته جماعه وهو خايف ربنا ينزل عليه حرب من الله ورسوله وانا برضوا مش عارفه اعمل ايه انا لسه طالبه ومش بشتغل وباخد فلوس منه لان مفيش مصدر تاني لي فخايفه ربنا يغضب علي وجسمي ينبت من حرام اسفه جدا اني طولت

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن القرض الذي يفرض على المدين يفرض على المدين زيادة عند السداد هو قرض ربوي محرم لا يحل أخذه ولا التعامل به، ولا يجوز لوالدك أن يغضب ربه ليرضي ابنته، فعليه التوبة والندم الشديد على ما فات مع العزم على عدم العودة إليه مرة أخرى، وعليه المسارعة في سداد الدين للتخفيف من آثار الربا، وعلى والدك كثرة الاستغفار والأعمال الصالحات لعل اللع يتوب عليه . والله تعالى أعلم وأحكم.