دكتور الشريعة

انا مدرس math ومش شغال في مدرسة بسبب ضعف مرتبات...

انا مدرس math ومش شغال في مدرسة بسبب ضعف مرتبات المدارس الخاصة ولما بشتغل دروس خصوصية مش باخداكتر من حقي ولكن في ناس بتفاصل معايا في ثمن الحصة علشان غلابة نوعا ما فبتبقي النتيجة في الاخر اني ممكن ادي حصة لعيلين ب 100 وعصة لعيلين ب200 مع العلم ان الاغلي ده مكانه ابعد ف بدفع مواصلان اكتر حوالي 30 او 40 جنيه فهل كده يبقي الكيل بمكيالين ولا انا كده صح في اني براعي الغلبان
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله بما أنك باز تدرس طلابا عندك في المدرسة فتقع محاباة منك لهم، وكذلك تعطي دروسا مفيدة تنفع فلا حرج في ذلك.
وأما بالنسبة للمال فأنت الذي تقدره وتقدر المسافات ولا حرج عليك إن شاء الله ما دمت تراعي الفقير والمسافات وليس الأمر عندك عبثيا، قال تعالى: (فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ وَاسْمَعُوا وَأَطِيعُوا وَأَنفِقُوا خَيْرًا لِّأَنفُسِكُمْ وَمَن يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ(16))التغابن.
والله أعلم وأحكم.