طبيب بيطري

انا عندي كلبه نوعها بيكنواه سنها سنه ونص انا...

انا عندي كلبه نوعها بيكنواه سنها سنه ونص انا متبنياها بس هي بتخاف من أقل حاجه وبتعمل بيبي علي نفسها من الخوف لو شافت حد جديد جاي زياره لينا بتخاف وتعمل بيبي وتهوهو جامد أو لو انا هزرت معاها حتي بصوت عالي ولا ناديت عليها ..ومشكله تانيه برضو هي مش بتلعب خالص هاديه جدا علي عكس اول لما جت واحنا بمحاولة نلعب معاها بس مفيش فايده ف ممكن ف هل دا يدل انها مثلا كانت بتتعرض للعنف من الناس اللي كانت عندهم واقدر احل المشكله دي ازاي ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

الكلاب صغيرة الحجم مثل البكينيز وغيرها عادة ما تتعلق بشدة باصحابها ، الفترة التي بقيت فيها بمنزلها القديم ليست قليلة وبالتاكيد ستحتاج الوقت كي تعتاد عليكم وعلى المنزل الجديد
لا يشترط ان تكون ااكلبة قد مرت في ظروف سيئة او تعذيب لكي تخاف ، فاغلب الكلاب الخجولة والخائفة تكون قد نربت في بيئة تدلعها كثيرا ولا تاخذها للخارج او تعرفها على الناس .
ستحتاج الكلبة الوقت اعكها مساحتها الخاصة وحاول ان لا تمزح معها او لا تظهرها بالغصب امام الغرباء حنى تثق فيك بشكل كامل.
بعد اكتساب الثقة يمكنك تغير طباعها وتعويدها هلى الروتين الذي ترغب بشكل تدريجي .