محامي

انا شغال استشارى مساحه فى مكتب هندسي بقالى ٣ سنوات...

انا شغال استشارى مساحه فى مكتب هندسي بقالى ٣ سنوات مش راضى يكتب عفد عمل ببنى وبينه ولا تا مينات اجتماعيه ولا اى حقوقزة اجازات اواى حقوق للعامل ليه عنده باقى مرتب ١٠ شهور حوااى٢٠ الف لمل طالبته قال مترحش الشغل من بكره انت مفصول وملكش فلوس عندى بس قبل كده كان بيحول. مرتب. عن طريق البنك فهل كده ممكن اخذ حقى منه عن طريق المحكمه العماايه ولا مليش اى حق قانونى
مساعدة المحامي: هل تم تقديم أي شيء أو الإبلاغ عنه؟
لسه مش عارف اخد اى خطوه
مساعدة المحامي: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع المحامي عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
المكتب مقره الجيزه ش مراد وانا من طما سوهاج والمشروع بتاع الشغل فى طما سوهاج ىو هرفع قضيه ارفعها فين

إجابة الخبير: المحامية فاطمة عبدالوهاب

المحامية فاطمة عبدالوهاب

محامية

بخصوص استفسارك حول انك تعمل في احد المكاتب الهندسية وهناك خلاف وترغب في اقامة دعوى عمالية للمطالبة بمستحقاتك يرجى العلم انه في هذه الحالة يمكنك تقديم شكوى اولا الى مكتب العمل التابع له مقر المكتب الهندسي واذا لم يتم حل النزاع بطريقة ودية سوف يتم الاحالة الى المحكمة العمالية ويمكنك اثبات علاقة العمل بكافة طرق الاثبات كتحويل البنك او شهادة الشهود او اي مراسلات بينك وبين ادارة المكتب ويمكنك ان تحاول استدراج الادارة لارسال هذه الرسائل عن طريق ارسال رسائل لهم للمطالبة بمستحقاتك وانتظار الرد عليك والاحتفاظ به