Lawyer

في قضيه بين ابويا وخالي علي شيك بالدولار وانا كنت...

في قضيه بين ابويا وخالي علي شيك بالدولار وانا كنت قاعده ف قعده أن ابويا يكتب الشيك لخالي وعمتي كانت موجوده بحكم أن عمتي تبقي مرات خالي في نفس الوقت وكلهم شهدوا زور معادا عمتي لسه مشهدتش بس انا كنت عايزه اشهد وانا عندي حاليا 16 سنه
Lawyer's Assistant: Where are you located? It matters because laws vary by location
العصافره شارع المعهد الديني الاسكندريه
Lawyer's Assistant: Has anything been filed or reported?
لا
Lawyer's Assistant: Anything else you want the lawyer to know before I connect you?

إجابة الخبير: Doaa Abd El-Jawwad

Doaa Abd El-Jawwad

Attorney

بخصوص عقوبة الشهادة الزور فانه :
كل من شهد زوراً فى دعوى مدنية يعاقب بالحبس مدة لا تزيد على سنتين.
وعليك طرح استفسارك تفصيليا
وقد نصت مادة 296 من قانون العقوبات علي انه :
كل من شهد زوراً على متهم بجنحة أو مخالفة أو شهد له زوراً يعاقب بالحبس مدة لا تزيد على سنتين،
ونصت مادة 297 من قانون العقوبات علي انه :
كل من شهد زوراً فى دعوى مدنية يعاقب بالحبس مدة لا تزيد على سنتين.