أخصائي تغذية

لو سمحت لو حد عنده ارتفاع نسبه الكريتنين في الكلى...

لو سمحت لو حد عنده ارتفاع نسبه الكريتنين في الكلى ايه الفواكه اللى ياكله والاطعمه

إجابة الخبير: الدكتورة ايباء النشاش

الدكتورة  ايباء النشاش

الدكتورة ايباء النشاش

أخصائية تغذية

تغذية مرضى ارتفاع الكرياتنين
  • احرص على التقليل من اللحوم الحمراء بسبب محتواها العالي من الكرياتنين حيث يؤدي لارتفاعه في الدم لاحقا ولهذا يجب التقليل منها بشكل كبير أو تجنب استهلاكها تماما لحين انتهاء العلاج الطبي.
  • تروية الجسم بشرب كميات كافية من الماء هام جدا لتجنب الجفاف و منع ارتفاع الكرياتنين في الدم.
  • الحرص على استهلاك كمية اكبر من الألياف هام جدا من خلال تناول الفاكهة و الخضراوات بكمية مناسبة وفي جميع الوجبات.
  • تناول الحبوب الكاملة كبديل للحبوب المقشورة هام لاستهلاك المزيد من الألياف فمثلا بدلا من استهلاك الخبز الأبيض استدبله بخبز النخالة أو الشعير.
  • تناول البروتينات من المصادر النباتية و ليس الحيوانية فمثلا البقوليات تحتوي على نسبة بروتين جيدة كالفول و الحمص و العدس.