استشارات الحب و الزواج

انا بخاف كتير من الناس ، وبخاف أن الناس يسيبونى...

انا بخاف كتير من الناس ، وبخاف أن الناس يسيبونى لوحدى ، وحبيت شخص وجاه يتقدم واهلى موفقوش عليه وسبنى وقالى أن مش عايز اتعلق بيه زياده عشان الموضوع خلص عند اهلك ، وكل الناس فى حياتى بيسيونى اعيش لوحدى وانا محتاجلهم ، بقيت بخاف من اى حد يلمسنى أو يكلمنى ، بخاف اوى ، وعيلتى مش مهتمين بيا ولا عارفين اى حاجه عنى ولا بيسالوا انتى تعبانه من ايه واختى التؤام مش مهتمه بيا خالص وفكرت فى الانتحار قبل كدا ومعرفتش انتحر ،بقيت مش عايزه اعيش معاهم و بخاف من الناس

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إذا لم تقومي بسند نفسك والإعتماد عليها فلا أحد سينفعك ويسندك ، فلا مكان للضعفاء على هذه الأرض فالمؤمن لم يخلق ضعيف أبدا،والإنتحار لا يعتير حلا ابدا بل هو خسارة كبيرة للدنيا والآخرة .
كل مرحلة من حياتنا ما هي إلا مرحلة وستمر مهما كانت قاسية أو جميلة وكل شخص بحياتنا سوف يغادرها بشكل من الأشكال فعليك التأقلم والرضا والقبول لقضاء الله تعالى.
وعليك أن تعملي على تطوير نفسك والتقدم بحياتك فوتيرة الحياة سريعة والكل يبحث عن مصلحته ونفسه والمحيطين بك لن يتمكنوا من تقديم اي عون لك في حال لم تقومي أنت بمساعدة ذاتك.
لا تبحثي عن رضا الآخرين بل إجعلي الآخرين يحتاجون لك ولرضاكي رتبي أهدافك وأسعي للوصول إليها لتزيدي من ثقتك بنفسك.
وأستعيني بالله تعالى ليعينك فهو وحده الذي لا يغلق بابه في وجه أي إنسان مهما فعل.