استشارات الحب و الزواج

من فضلك انا متزوجه من ٩ سنوات تزوجت بسبب اني عايزه...

من فضلك انا متزوجه من ٩ سنوات تزوجت بسبب اني عايزه اخرج من بيت اهلي واجهت مشاكل كتير مع اهل الزوج من خدمه لشتم لطرد من بيتهم والدته كانت. عندها كانسر وبتموت في الوقت دا كله كان الزوج مقصر معايا في العلاقه الزوجيه كان بياخد الهو عايزه فقط ويسيبني انا كنت خايفه اتكلم لان لو طلبت الطلاق كان هيحصل مشاكل ووالدته هتموت فيها وهيقولو اني انا السبب هي حاليا ماتت من ٥ سنين بعد وافتها ماتت اختي الكبيره برجو حياتي الشخصيه مع. زوجي كانت غير مرضيه بالمره لما طلبت منه. يهتم بيا ويشوف احتياجي مد ايده عليا وقالي اني مش محترمه وبعدين خد باله انه مقصر معايا لما طلبت الطلاق حاليا هو بيرضيني بكل شئ خاص بالفلوس بيوقفلي شغلي وبيتي عشان. يعوضني الفات بس انا مش قادره. اسامحه لدرجه بعيط واناةبكتب حاليا وكمان لسه مشكلته الجنسيه متحلتش وانا. زهقت. اطلب الطلاق ولا اصبر عشان ولادي بيحبوه

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إن أساس المشاكل بينك وبين زوجك هو عدم وصولك للرضا في علاقتكم الخاصة ولكي تتجاوزي كل المشاكل عليك القيام بحل المشكلة الأساسية والحقيقة معه وهي عدم إرضائك من هذه الناحية.
إن شعور الرجل بالتقصير يخلق لديه مشاكل والحل تترجم على شكل خلافات عائلية كبيرة.
والحل هو الحوار بالسبب الرئيسي لا تخجلي بالحديث معه بالموضوع ولكن بكل هدوء ودون رفع صوتك.
سيكون الحوار من باب أن سعيدة معه وتحبينه وتريدين أن تسعديه بشكل أكبر وسؤاله ما يرغب بهذه العلاقة وإخباره أنت بما ترغبين وتعرضين عليه التجربة لا تخجلي بحديثك معه فهو زوجك أشعريه برجولته وأنه قادر على إسعادتك وتلبية رغباتك وأنك ترغبين بتحسين بسيط فقط.
وبعدها سوف تجدين الفرق الكبير الذي سيحدث بعلاقتكم وكيف سينعكس ذلك على حياتكم معا.
الطلاق ليس سهلا وليس حلا مناسبا وخاصة في وجود أبناء لأنه يترتب عليه أمور كثيرة ومسؤوليات كبيرة جدا سوف تقع على عاتقك لا تعتقدي بأنك ستعيشين حياة هانئة خالية من المشاكل إذا تم الطلاق.
جربي معه طرق جديدة وحاوريه بأدب وهدوء وسوف تصلين لنتيجة ترضيكم أنتم الإثنين ففي النهاية أنتم معا لإشباع رغبات بعضكم ورضاكي سوف يجعله يغير معاملته لك بشكل كبير جدا.

الرد من العميل

بس انا مبقتشمتقبله منه شئ انا اتكلمت معاه كتير بمنتهي الهدوء وبان بحبك ومحتاجه منك كزا وكزا اقسم بالله بيضحك ويسيبني ويقوم وسعات بيقلل مني ويقولي النتي لابساه مش عاجبني او اني الاكل وحش ويتخانق معايا علي اتفه الأسباب لو جه شافني لابسه فستان جديد او ميكب بيكسر نفسي وبدخل اغسل وشي واغير هدومي وبعد معيط واخد علي خاطري يخد علاقته مني عافيه ويقوم قسما بالله دمرني نفسيا غضبت منه شهرين وكان شرط اساسي انه يروح لدكتور نفساني رحنا واتعدل شويه ووقف العلاج من نفسه ورجع اسوا من الاولولحد الان خلاص مبقاش عندي طاقه اطلب منه شئ تاني خلاص مبقتش متقبله

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الحياة بهذا الشكل صعبة جدا ولكن خيار الطلاق أيضا صعب حاولي أن تقومي بإقناعه بالعودة لمتابعة علاجه مرة أخرى وريط هذا الموضوع بأوامر النبي صلى الله عليه وسلم بكيفية التعامل مع الزوجة أعطه كتاب يقرأه أو برنامج يقوم بمتابعته وتعزيز الواوزع الديني لديه.
واذا وجدت بعد ذلك بأن الحياة مستحيلة جدا بينكم فكري وقتها بالطلاق.

الرد من العميل

حاضر جزاكم الله كل خير

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

أهلا بك نحن دائما في خدمتكم.