الزواج و الإرشاد الأسري

اختي عندها ١٩ سنة و على طول بتتخانق مع معانا كلنا...

اختي عندها ١٩ سنة و على طول بتتخانق مع معانا كلنا في البيت وكل ناخد بيحاول بتكلم معاها بهدوء بتتعصب جدا وبتنهار و ماعندهاش أصحاب تقريبا ومنعزلة جداااا و حاليا عايزة تقلع الحجاب وتسيب البيت لانها مش عايزة حد يكون معاها في البيت عايزة تفضل لوحدها وكلنا بنحاول نساعدها تخرج من اللي هيا فيه دا بس مش بتدلنا فرصة ابدا ودائما بتقول اننا مش بنحبها و أن حياتنا هتكون احسن لو هيا مش فيها علشان كده مش عايزة تعيش معانا وبتدور على شغل علشان تنفصل عن بابا وماما وانا شايفه أنهم بيحاولوا يسترضوها بكل الطرق بس مافيش فايدة خالص بجد مع العلم أن مافيش شاب في حياتها و مافيش عندها أصحاب يأثروا عليها محتاجه اعرف ممكن نتعامل معاها ازاي .. وشكرا

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

ان المشاعر الحزينة والكآبة والضيق وعدم الاستمتاع بالحياة ومباهجها قد يكون بسبب الضغوطات في الحياة او بسبب التفكير السلبي او كبت المشاعر السلبية والضغوطات وعدم تفريغها اولا باول وكذلك رفع سقف التوقعات والانعزال عن الناس والرغبة في الوحده فيشعر صاحبها بالضيق والتوتر وللخروج من تلك الحالة اليك النصائح التالية:
التخلص من أي أفكار سلبية وغير منطقية وتبني أفكار ايجابية

ممارسة الرياضة بانتظام يوميا

تعزز الثقة بالنفس من خلال التركيز على جوانب القوة والابداع لديك

ممارسة تمارين التنفس العميق واليوجا والتأمل في الطبيعة

المشاركة في المحاضرات واللقاءات والمناسبات للندماج في الحياة الطبيعية

الحرص على تكوين علاقات اجتماعية جديدة مع اشخاص ايجابين والبعد عن  السلبيين

الحرص على نظام غذائي صحي ونوم كافي

التجديد في نظام الحياة والابتعاد عن الروتين الممل