محامي

انا اتجوزت في فرنسا وقدمتي اوراقي للحصول علي...

انا اتجوزت في فرنسا وقدمتي اوراقي للحصول علي الاقامه وانا في فرنسا لاكن بعد اخدت الموعد التالي ٣ مرات لظروف كورونا وانتظرت سنه ونص وبعد كده نزلت لمصر بسبب مرض والدتي كنت حابب اسال علي موقفي من السفر بعد كده مع العلم معايا الدفتر العائلي الفرنسي ومعايا رقم دوسيه لورقي في البريفكتير .ملحوظه عند خروجي من فرنسا لمصر لم يعطوني تأشيرة خروج علي الباسبور لما شاف الدفتر العائلي الفرنسي ورقم الدوسيه وكنت واخد من سفارة فرنسا تأشيرة ٦ شهور وانا معايا علي الباسبور ٣ شنجن وفيزا أميركا ارجو الافاده

الرد من العميل

هل مقدرش اسافر سياحه بعد كده ولا موقف هيكون وضعه ايه

إجابة الخبير: المحامي وليد الحلو

المحامي وليد الحلو

محامي

يرجى التكرم بالعلم   الى انه  واستكمالا  لاجباتينا   السابقه لكم   يمكن  العوده  بعد التقدم بطلب  الحصول على التاشيره  الفرنسيه (شنقن ) وكل ذلك مشروط  بان يكون الخروج  من فرنسا   بطرق قانونيه  بمعنى وجود ختم  الخروج من الدوله  عند المغادره   كونه  اذا لم يتم ختم الجواز بالمغادره  فهذا يعني  تواجدك في فرنسا  وبالتالي  قد يكون سببا  مانعا من العوده  وفرض الحظر عليك   لذا لابد من مراجعه  السفاره  الفرنسيه والاستعلام عن التفاصيل  .