طبيب بيطري

القطه بتاعتي ولدت ٥ بس في انتفاخ في بطنها ولما...

القطه بتاعتي ولدت ٥ بس في انتفاخ في بطنها ولما لمستها حسيت أنه في جنين تاني جوا وهي خلصت ولاده ال٥ قطط من الساعه ٤ العصر ولغايه دلوقتي ما ولدت ولكني حاسه بسلسله ضهر علي شكل قوس في بطن القطه وكل العيادات البيطريه مغلقه لأن اليوم اجازه
مساعدة الخبير: ما هي جميع الأعراض التي تراها (مثل عدم الأكل، الإسهال، تساقط ريش)؟
لا يوجد اي اعراض من دي هي اكلت لحمه وفراخ ولبن ورضعت اولادها كمان بس انا حاسه أنه بطنها منتفخه وحاسه أنه يوجد جنين واحيانا احس بجمجه الجنين
مساعدة الخبير: هل هناك أي شيء أخر مهم يجب أن يعرفه الطبيب البيطري؟
هذا اللي لاحظته علي القطه لو في اسئله أنا ممكن اجاوب

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

بما ان القطه قد قامت بارضاع صغارها واكلت الطعام وشربت الماء لا تعتبر هذه الحالة طارئة ويمكن نقلها للعيادة البيطرية في اليوم التالي.
طرق فحص القطه :
  • صورة اشعة سينية
  • السونار
يتم ظهور اي اجنة ان وجدت بشكل واضح باستخدام الطرق المذكورة بالاعلى.