دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا فتاه عندي...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا فتاه عندي 34سنه ولدي متوفي من وانا عندي 4سنين امي الي ربتني وشقيت علينا وهي ليها مكانها عندي ليا اخ ولد متجوز وليه حياته مش بيعرف عني إذا كنت محتاجه حاجه او لا يغني هو دوره شكلي يجي يقعد ويمشي لا فكر يسأل إذا كنت محتاجه فلوس ولا حتي هدوم ولا اي حاجه وليا أختين اكبر مني وبردو مش متزوجين امي بتسمع كلام أخواتها ومش بتفكر احنا حابين ايه اخويا لما جيه يتجوز كانت رافضه مراته واقطعته لفتره وصممت علي فسخ الخطوبه لكن هو رفض لحد موافقت وبعدين بعد التعامل مع مرات اخويا عرفت انها بنت اصول وجبتها دلوقتي انا متقدم ليا شخص وهي شايفه أنه مش مناسب وتقولي انا مش مرتاحه ليه والصراحة هي كل عريس يتقدم بتعمل كدا لدرجه انهم بيعملو العريس بقله ذوق في بيتنا العريس الي متقدملي وافق علي كل طالبتهم جيه يقولهم نقرا الفاتحه قالو لا هما لا فكرو بسالة عليه وصغروني جدا قدامه امي كل عريس بتعمل كدا هي وخالي واخويا اصلا خالي واخويا ملهمش دور في حياتي يعني لحد قال نساعدك ونعمل معاكي واصلا قالو للعريس وأهله أني انا الي هشبل نفسي وهو قالهم الي هي عايزه نعملو اهلي صعبين لدرجه ان كل عريس ينزل من بتنا يقولي اهلك حرام عليهم انتم ثلاث بنات مش عايزين يجوزكم كميه طالبات وانا اصلا معيش اجيب حاجه امي واخويا وخالي طردو العريس واتعامو بقله ذوق معه هي ينفع تزوج نفسي بدون اهلي لان علي طريقتهم دي مش هتجوز وانا عايزه اعف نفسي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن المرأة لاتزوج نفسها.
ولن يكون ذلك جيدا لها عند زوجها أن تكون معه وحيدة لاسند لها ولاناصر ولو شكلا.
فإما امرأة نكحت بغير ولي فنكاحها باطل باطل باطل.
 لكن :
إذا كان ذلك الشاب كفئا لك، ورفضوه، فيمكنك رفع دعوى طلب تغيير الولاية بسبب تعسف الولي.
فيصبح القاضي في المحكمة الشرعية وليا لك، أو حتى المأذون.
فالأمر لايترك لهم أن كانوا ظلمة.
فلاتقدم على تزويج نفسك فهذا حرام.
والعقد باطل.
والعلاقة غير زوجية.
والله تعالى اعلم.