دكتور الشريعة

عندي ولد عاوزة اعمل عقيقة ليه ومش حابة ادبح شاتين...

عندي ولد عاوزة اعمل عقيقة ليه ومش حابة ادبح شاتين من الضأن ممكن أدبح عجل صغير ولا لازم يعدي السنتين لان اللي سنة فوق السنتين غالي جدا ومش في مقدرتي واعرف انه يساوي ٧ خرفان.. ف ممكن حاجة اصغر للولد ولا ليها احكام اجبارية؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لو هعملها بس الولد عدى ال٣ شهور يبقا احلقله رأسه برضو ولا مش ضروري؟!

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله،اما بعد فاعلمي سددك الله ان العقيقة تختلف عن الاضحية، فلاتجزئ البقرة عن سبعة في العقيقة ، ولكنها تجزئ في الاضحية.
فاذا اردت ذبح عقيقة لذكر من البقر فعليك ذبح بقرتين.
او جملين.
او كبشين.
صم إذا بحت بقرة فلايجوز ان يكون عمرها اقل من سنتين.
وعليه فاذبحي شاتين.
اما بالنسبة لحلق الشعر، فاحلقي له وان كان قد مضى من عمره ثلاثة اشهر.
والله تعالى أعلم.