طبيب بيطري

عندي جرو شهر ونص تقريبا..رافض الاكل من امبارح...

عندي جرو شهر ونص تقريبا..رافض الاكل من امبارح وعنده خمول ونايم على بطنه مش عاوز يتحرك بيشرب ميه بس مافيش اسهال ولا ترجيع النهارده حرارته عليت تواصلت مع دكتور بيطري عن طريق التليفون قالي اديله كابكت وفلاجيل وخافض حرارة كيتوفان ومحلول جفاف...مالقتش المصري جبت المستورد هيدراسيك اديتله فاق وبدأ يتحرك والحراره نزلت وشرب ميه بس لسه رافض الاكل دلوقتي بحاول اديله محلول تاني خد حبه بالعافيه ورجعهم ميه صفرا...ايه الحل ارجوك العيادات اللي حواليا اجازة

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

حقيقة حسب الاعراض والواردة الينا يبدو ان الجرو الصغير بيعاني من اعراض النزلة المعوية ولذلك انصح بالإضافة لهذه الأدوية اعطاء الجرو مضاد حيوي مثل الايموكس 125مل شراب اعطيه منه 0.5سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-4 ايام مع مراعاة استخدام حقن فيتامينات ب المركب Tri-B أعطيه نصف الامبول حقن تحت الجلد ممكن او بالعضل بتقوي الهيموجلوبين والاعصاب والعضلات والجهاز البدني والمناعي يومياً لمدة 4 أيام واعطيه زبادي خالى الدسم والقليل من الارز الابيض مع شرائح لحم دجاج وشربة حساء مرق الدجاج جيدة أيضاً والاستمرار على العلاجات من 3-5 ايام الاخرى أيضاً.