استشارات الحب و الزواج

مساء الخير معلش انا قصتي كبيره شويه انا عندي ٢٣...

مساء الخير معلش انا قصتي كبيره شويه انا عندي ٢٣ سنه في 2019 اشتغلت في شركه و قابلت واحد عنده ٢٨ بيشتغل في نفس الشركه و ارتبطناو بعد فتره قالي انه عايز يتقدملي بس ماما موافقتش لانه هي شايفه انه مش مناسب عشان خاطر في حد كلمها قالها انه كان مسافر بره مصر سنه و كان متحوز واحده اجنبيه وده محصلش اصلا و كمان عشان سمعة الشركه طلعت مش كويسه خالص و انا سبتها ف هي بتقول انه اكيد سمعته مش كويسه لان هو فيها بقاله كتير جداا المهم عدا وقت و فضلنا متمسكين ببعض و هو بيحاول يكلم ماما و جاب ورق من السجل المدني يثبت ان هو مكنش متجوز و فعلااتقدم تاني و اتكلم معاهاا وماما احرجته جدااا و قالتله انت مش مناسب لبنتي و مشي و انا ساعتها تعبت و اضايقت من موقفها ده و عدا وقت تاني و انا اتكلمت مع ماما و قعدت اتحايل عليها كتير عشان خاطر توافق و تشوفه و نعمل قراية فاتحه صغيره و لو لقته وحش او في حاجه هسيبه بس مكنتش موافقه بردو و اتصلت بي و قالتله ابعد عن بنتي و انا بعدها تعتب و دخلت المستشفى اسبوعين و هو اما عرف اني في المستشفى جالي تحت المستشفى و قالي انا مش هسيبك تاني من بعدها و هو بيغير من نفسه و ساب الشركه و بقا لي شغله الخاص و قدم على شقه و هيستلمها قريب و لسه بيطور من نفسه كتيير في الوقت الحالي و هو بيوريني كل حاجه و بيثبتلي كل يوم انه بيتغير و بيعافر عشان خاطر ماما توافق بي .. سؤالي بقى ( هو عايزني اني اتكلم مع ماما تاني دلوقتي او اكلم خالو و اقولهم التطورات اللي حصلت معاه و اقنعها انها توافق بس انا خايفه ماما تخلينا نبعد عن بعض تاني و انا مش هستحمل كده تاني و ماما بتتعامل معايا على اني طفله صغيره لما تقولي متكلمهوش مش هكلمه و مش قدره تصدق انه بيحبني و بحبه او حتى تديلوا فرصه يمكن يطلع كويس و هي كانت شايفه غلط و بجد مش عرفه اعمل ايه و نفسي افرح اوي!!؟ اسفه جدااا على التطويل بس ياريت تساعديني

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

بما أنه غير من نفسه وسلوكه فهذا يعني بأن أسباب رفض والدتك كانت حقيقية وليس فقط لمجرد الرفض وذلك من باب خوفها عليك وعلى مصلحتك وحرصها على أن تعيشي حياة مستقرة.
ولكن وبما أنه تغير ويحاول بأن يصلح من نفسه جربي بأن تقنعي والدتك بأننا بشر وجميعنا نخطئ وخير الخطائين التوابين. وإذا لم تتمكني من إقناعها قومي بتوسيط أي طرف خارجي بينكم ليقوم بإقناعها.
وبعدها دعيه هو يأتي اليها ويتحدث معها علها تلين وترضى عندما تجد بأنه متمسك بك وبأنه أصلح من نفسه ليكون معك.

الرد من العميل

طب و لو عملت زي ماعملت قبل كده و تكلمه تحرجه و تقوله ابعد عن بنتي و تتخانق معايا اعمل ايه ؟؟

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الوضع الآن تغير ولم يعد كالسابق كما تقولين فهو غير من نفسه كثيرا وكل سبب للرفض قد زال ، لذا تحدثي معها أنت بداية بالحجة والبرهان وأشرحي لها وضعه الحالي وكل التغير الذيةطرأ على حياته وأستمعي لوجه نظرها بعد ذلك.
واذا لم تقتنع تحدثي مع خالك ليتحدث معها وركزي على نقطة التغير الكبير التي حدثت بحياته لأجلك وعلى نقطة أنه متمسك بك طوال هذه المدة رغم الإهانات وكل ما حدث من قبلها له وهذا وحده دليل كاف على صدق مشاعره تجاهك.
ولكن عليك أن تتوقعي بأن كل هذه الأمور التي حدثت قد تؤثر على علاقتكم بالمستقبل وعلى علاقته بوالدتك فربما قد يمنعك عنها بعد الزواج أو يفتعل الخلافات بينكم ليرد لنفسه إعتباره وكرامته لرفض والدتك له،هذا إحتمال وارد قد يحدث لا سمح الله إذا كان من الأشخاص اللذين يحقدون وأنت بإمكانك أن تحددي إذا ما كان من هذا النوع أو لا.
لذا فكري مليا وأستخيري الله تعالى وأفعلي ما عليك تجاه هذا الموضوع وتوكلي على الله تعالى.
نتمنى لك التوفيق.

الرد من العميل

انا اتكلمت مع هالي و راح لي مكان سغله و كان كلامه معاه انه معهوش وظيفه و هو فاتح جيمين و هما عايزين يبقا معاه وظيه زي مثلا يكون ( مهندس او مدير في حاجه) و هو صاحب مكانين ولله و الحيم ده هوايته من زمان و فضل يشتغل و يحوش في فلوس من زمان عشان يبقا عنده جيم و دي بقت الشغلانه بتاعته و انا مش فاهمه هما ليه عايزين كده و انا بحبه و عايزاه و هو عايزني ومش عرفه اعمل ايه !!

الرد من العميل

ممكن الرد عليا بسرعه او تكلميني خاص ابعتلك رقمي اوي اي حاجه عشان انا نفسيتي وحشه اوي ولله و عايزه حد يوقف معايااا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

بما أنه يملك جيمان للرياضة فهذا يعني بأن وضعه المادي جيد وليس بحاجة إلى وظيفة بل على العكس هو شخص عصامي بنى نفسه بنفسه والوظيفة ليست دائما هي الخيار الأفضل كون دخلها يكون محدود بعكس العمل الحر الذي يعتبر أفضل وبه مجال كبير للإبداع.
إذا كانت النوادي الرياضية سمعتها جيدة فلا يحق لهم الرفض مطلقا وعليك الإستمرار بالمحاولة بإقناعهم والتوضيخ لهم بأنك لن ترتبطي إلا به وأنك متمسكة به إستمروا بالمحاولة وعندما يجدون بأنكم متمسكون ببعضكم سوف يوافقون.

الرد من العميل

للاسف هما مصرين على ان اختياري غلط و لازم يكون معاه وظيفه ثابته غير الجيمين و خالي مصمم اني اكلمه و اقطع علاقتي بي و انا نش هعرف اعمل كده و لا انا و لا هو هنقدر لانها خصلت قبل كده و انا تعبت و دخلت المستشفى ومش عرفه اعمل ايه بجد مضغوط عليااا جامد منهم و حاسه انهم ظالمني انا و هو !!

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

ان سبب رفضهم غير مقنع نهائيا حاولي أن تعرفي السبب الحقيقي للرفض فهو يملك ناديين رياضيين وهذا يعني بأن دخله افضل من دخل الوظيفة.

الرد من العميل

طب هو ايه الحل !؟؟ عشان هما ممكن يخلونا نبعد عن بعض انا كل ده بحاول اعرف السبب و مش عرفه انا حاسه اني تايهه ونفسي افهم ليه ومش عرفه غير ان هما بيقولولي انه مش مناسب ليكي عشان مالوش وظيفه و ان الجيم ممكن يخسره ومفيش حاجه بتسند عليها و يعرف يشتغل اي حاجه تانيه !! ساعديني انا محدش واقف معاياا خالص

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الارزاق بيد رب العالمين وربما يكون بوظيفة ويطرد منها لأي سبب كان أو يتعرض لأي حادث يمنعه من العمل إن ما حصل في كل العالم بكورونا يثبت للجميع بأن الله تعالى قادر على تغير الأحوال في ثواني فلا يوجد مستقبل مضمون نهائيا عليهم أن يفهموا هذا الكلام أنت لا تعرفين ما يكتبه الله تعالى لنا مهما خططنا ورتبنا لذا لا داعي لأن يعارضوا إذا كانوا يؤمنون بأن الرزق بيد رب العالمين.

الرد من العميل

للاسف هما مش مقتنعين و شايفين انه مش مناسب و مينفعنيش و عايزيني اتحوز واحد يكون دكتور او مهندس اومديراو ظابط مثلاا اي حد يكون لي اسم انما ده فاتح جيم مالوش اسم و لا وظيفه ثابته !! و محدش حاسس بيا و محدش مهتم ولا بيتكلم معايا و عايزني اكلمه و اقطع معاه علاقتي بي للدرجه اني بفكر اهرب من البيت و بفكر في حاجات كتير وحشه اوي

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

عليك الإستمرار بالمحاولة وعدم اليأس طالما مؤمنة بأن أسباب رفضهم غير مقنعة وهي فعليا كذلك حاوريهم بالحجة والدليل وأشعريهم بمدى تمسكك بهم.