طبيب بيطري

َاجماعه بالله عليكو انوالقط بتاعي مرا واحده بقا...

َاجماعه بالله عليكو انوالقط بتاعي مرا واحده بقا بيجري ويبخ انا سبتو خالص خالص يهدي قولت بسبب ان ممكن يكون ريحتي دم بسبب الدبخ وطلعت وسبت الاوضه رحعت لقيت القط وجسمو كلو بيتحرك عادي معادا الايد المين بيقوم يقف عادي وبيحركها وهوَ قاعد وبيقف عليهاربس مش بيقدر يمشي خالص بيلف حوالين ايدو دي حد يفيدني بالله عليكم وهي بتاكل عادي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

هذه العلامات تدل على إصابة القط بكسر لانه لايستطيع الارتكاز او الاستناد عليها ويفضل عمل صورة اشعة سينية للتأكد من الكسر مع مراعاة اذا تبين كسر تجبيرة لمدة أسبوعين وإعطائه مضاد للالتهابات مثل البروفين شراب 100مل ومضاد حيوي الايموكس 125مل اعطيها بمعدل 0.5سم مرتين باليوم ولمدة 3-4 ايام.
علامات الكسر
1.تورم.
2.سخونة.
3.احمرار.
4.ألم.
5.فقدان عمل العضو المكسور.