أخصائي تغذية

باخد ترياكتين وديكسازوون تلت حبه من ده وده تلت...

باخد ترياكتين وديكسازوون تلت حبه من ده وده تلت مرات بعد الاكل وزت خلال تلت شهور سته كيلو ازاي اوقف من غير ماارجع اخس

الرد من العميل

باخد ترياكتين وديكسازوون تلت حبه من ده وده تلت مرات بعد الاكل وزت خلال تلت شهور سته كيلو ازاي اوقف من غير ماارجع اخس

الرد من العميل

بعد فشلي في كل محاولاتي اني اتخن اخدت ترياكتين وديكسازون كنت باخد حبايه من ده وحبايه من ده تلت مرات بتد الاكل لمده تلت شهور وزدت سته كيلو وعايزه اوقف من غير ماارجع اخس وحاليا باخد حبايتين بس واحده من دي واحده من دي بتد اااكل مرتين ارجوكي اوقفو ازاي علشان مرجعش اخس

الرد من العميل

انثي تمري 23 الووزن 66

الرد من العميل

بعد فشلي في كل محاولاتي اني اتخن اخدت ترياكتين وديكسازون كنت باخد حبايه من ده وحبايه من ده تلت مرات بتد الاكل لمده تلت شهور وزدت سته كيلو وعايزه اوقف من غير ماارجع اخس وحاليا باخد حبايتين بس واحده من دي واحده من دي بتد اااكل مرتين ارجوكي اوقفو ازاي علشان مرجعش اخس

الرد من العميل

لا

الرد من العميل

لا

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
بدايه في حال تناول حبوب ديكسامثيازون تسبب زياده الوزن واحتباس السوائل في الجسم مما ينتج عنه زياده في الوزن وتغير في تمركز وتموضع الدهون في الجسم ولكن في حال تناولها لفترة لاننصح على الاطلاق تركها من تلقاء نفسكم بل يتم من قبل طبيب بالتوقف التدريجي لتجنب حدوث اي مضاعفات مثل فشل الغده الكظريه , اما بالنسبه للوزن فيحتاج الى التغذيه الجيده والمستمره بناءا على معدل الحرق لديكم
مضاعفات الكورتيزون
  • انتفاخ الوجه
  • تغير في اماكن الدهون
  • انتفاخ في الظهر
  • ارتفاع السكر في الجسم
  • ارتفاع الضغط
  • احتباس السوائل