خبير الفرق الرياضية

لو سمحت انا وزنى زايد و بروح جيم و عامل دايت مع...

لو سمحت انا وزنى زايد و بروح جيم و عامل دايت مع نفسي من غير دكتور بروح جيم 4 ايام فالاسبوع يومين كارديو و يومين حديد ...اسألتى: ١- فالجيم بتدرب كارديو و حديد فهل الكارديو ده بيخسس الدهون بس ولا كمان بيقلل من الكتلة العضلية عشان مكونش بلعب حديد وازود الكتلة العضلية و فى نفس الوقت العب كارديو و يكون بيقلل الكتلة العضلية ٢- شوفت فى فيديوهات كتير ناس بتنصح بأكل وجبة قبل الجيم و وجبة بعد الجيم من ضمنها اكل موزة قبل الجيم و مكسرات بعد الجيم فهل اكل الحاجات دى(الموز و المكسرات) ولا غلط عشان بتزود الوزن وانا محتاج اقلل وزنى ولو هاكلهم اكلهم كل يوم بروح فيه الجيم سواء كارديو أو حديد ولا اكلهم فالايام إللى بلعب فيها حديد بس

إجابة الخبير: مصطفى محمود

مصطفى محمود

خبير الفرق الرياضية

عميلنا العزيز اود ان اوضح لك انه بخصوص تمارين الكارديو فانه في حال كنت تمارس تمارين الكارديو بشكل مكثف فانه من الممكن ان تقلل الكتلة العضلية ولكن ذلك لا يعني ان توقف الكارديو تماما.
انصحك بان تتابع الروابط التالية وتقراها بشكل مفصل لمعرفة كيفية التمارين لانقاص الوزن واكتساب العضلات بشكل مناسب.
كارديو 1
كادريو 2