طبيب بيطري

قطتي اتخانقت مع القطه التانيه ومن يومين لاقيتها كل...

قطتي اتخانقت مع القطه التانيه ومن يومين لاقيتها كل ماتمشي شويه بتقع دا علاجه ايه

الرد من العميل

مساء الخير انا قطتي اتخانقت مع قط تاني ومن يومين حسيت انها بتمشي تقع دا ايه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اسباب ترنح او وقوع القطط اثناء سيرها

1.تمزق عضلي.
2.التهابات بالاعصاب.
3.رضوض شديد بالعضلات.
4.تمزق بعض الاوتار بالارجل.
العلاج

1.انصح بشراء مضاد للالتهابات مثل الدكلوفين حقن اعطيها منه 0.5سم بالعضل يومياً لمدة 3-4 أيام.
2.استخدام فيتامينات vitamin B-complex وتكون بمعدل 0.5سم حقن بالعضل يومياً لمدة 3-4 أيام.
3.اعطاء مضاد حيوي بالفم مثل البيتاموكس 100مل او الايموكس 125مل شراب بمعدل0.5سم بالفم مرتين يومياً لمدة 3-4 أيام.