الزواج و الإرشاد الأسري

هااي،اناا كانت عندي صديقه اكترر من اختي وكنت بحاول...

هااي،اناا كانت عندي صديقه اكترر من اختي وكنت بحاول ارضيهاا بكل الطرق بس هي عايزة كل حاجه اعملهاا اقولهلهاا اروح في اي مكان اقولهاا الاول بس اناا مش بحب كداا مش بحب الخنقه والاسلوب داا فبضطر اكدب عليهاا وكنت بحس بخنقه لكدا ولماا كانت بتعرف اني كذبت وبتزعل وتتعصب وتغلط فياا والتدخل داا وصل لدرجه تعليمي كمان وفحصل خناقه ونهيناا الصداقه دي بعد ما غلطت فياا وفي الاخر طلعت نفسها معملتش حاجه واناا من ساعتها مش عايزه اكلمهاا هي ولا مامتهاا وبتخنق لما يجي سيرتهم وبحاول اتهرب منهم بكل الطرق بس المشكله بحس ان قلبي بيوجعني وبيحصلي رعشه في ايدي مش عارفه من اي؟؟

إجابة الخبير: مزين ابوجربوع

مزين ابوجربوع

دكتورة نفسية

لا بد وان تكوني على قناعة ان الحياة مليئة بالاشخاص ولكن كل شخص له صفاته التي تختلف عن الاخر، وما تمر به صديقتك هو تعلق زائد ومن يعاني من التعلق من الطبيعي ان يكون يحب فرض السيطرة وان يعرف كل التفاصيل الصغيرة والكبيرة.
ولكن كل شخص بشكل عام له اهتماماته الخاصة له ولا بد من تقبلها من الاخرين، لذا كلما ثقفتِ نفسك ان التعلق الزائد يسبب اضطراب نفسي وهو ما تمر به صديقتك كلما شجعت نفسك على تجاهلها وعدم التركيز عليها وان تركزي نصب اهتمامك على حياتك واهتمامتك وكيفية تطوير نفسك.
اليك بعض النصائح :
  • تصالحي مع نفسك وانظري لايجابياتك ولصفاتك التي تميزك عنها
  • حاولي ان تجتهدي في التخلص من ذكرياتها ومن مايثير تفكيرك بها
  • عوّضي ماتحتاجينه منها  في جوانب واتجاهات اخرى كالعمل والدراسة وممارسة الرياضة والبحث عن الاهتمامات والمواهب واثبات الذات وزيادة الثقة بالنفس
  • اشغلي وقت فراغك بالاعمال والانشطة الاخرى والمهمة في حياتك
  • استمري في الحياة بايجابية وخالطي الاشخاص الايجابين
  • رفهي عن نفسك ولا تحملي نفسك فوق طاقتك