طبيب بيطري

عندي قط مغلبني ومش بياكل اي حاجه بيطلع يجري منها...

عندي قط مغلبني ومش بياكل اي حاجه بيطلع يجري منها لو مش سوفت فود او دراي بيفضل انه يموت من قله الاكل ولا ياكل حاجه تاني غيرهم

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

بمثل هذه الحالات انصح بمحاولة تصويم القط مثلاً كل يوم لمدة 6-8 ساعات وبعدها لاتقدموا له soft food or dry food حاولوا بشكل تدريجي تقديم القليل من شرائح البيض المسلوق ولانشون ولحوم مفرومة مطهية لمحاولة ان يعتاد على ذلك عدة مرات وبشكل تدريجي سوف تجدون الامور الى الأفضل او بيض مقلي وبطاطا مقلية تحبه القطط كثيراً والقليل من جبنة مثلثات البقرة الضاحكة او بوك ولبن ياغورت او مكرونة بلحم ستيك دجاج مقطع وبشكل تدريجي وبكميات بسيطة ببداية الامر ليعتاد عليها القط ومحاولة قدر الاستطاعة الاكل الاخر المساعد والجاهز اعطائه كل اسبوع مرة واحدة فقط.