انها عملت عمليه المرارة ومن بعدها تعبت بمعدتها...

انها عملت عمليه المرارة ومن بعدها تعبت بمعدتها وعملت منظارين من الفم ومن الشرج واحد طلع التهاب وقرح ف جدار المعده والتانى جرثومه الحلزونى وتقرحات ف القولون وكل الاكل اللى بتاكلو بيتعبها وبترجع بستمرلر والم مستمر ف المعده وف الم دايما ع اول المعده ودايما حاسه بطوبه ف المكان ده
مساعدة الطبيب: هل تم زيارة طبيب حول هذا الأمر؟ هل تم تناول أي أدوية؟
لا
مساعدة الطبيب: هل هناك أي شيء مهم في التاريخ الطبي يجب أن يعرفه الطبيب؟
لا دا كل الي عندها

الرد من العميل

لا

الرد من العميل

هل الاجابه هطول علي سوالي

الرد من العميل

الاجابه هطول

الرد من العميل

اسباب الم المعده

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

علاج
تعتبرجرثومه المعده  عدوى ميكروبيه تصيب الجهاز الهضمي وتسبب التهاب في جدار المعده والقرح المعديه المسببه للاعراض وهي قد تكون من العوامل التي تؤدي الى الاورام في الجهاز الهضمي في حال عدم العلاج بطريقه فعاله , يتم علاجها باعتماد العلاج الثلاثي في البدايه omeprazole 20mg ,clarithromycin 500 mg, amoxacillin 500 mg  حبه من كل داوء مرتين في اليوم لمده 14 يوم ثم omeprazole لمده 14 يوما اضافيا ,   في حال عدم الاستجابه يتم استبداله بدواء bismuth subcitrate  بنفس الفتره العلاجيه

التشخيص لجرثومة المعده

يتم الفحص من قبل الطبيب وعمل الفحوصات المخبريه حيث يتم فحص البراز لجرثومه المعده , بعد انتهاء فتره العلاج يستمر المريض اسبوعين كاملين من غير تناول ادويه المضادات والمثبطه لحمض المعده لمده اسبوعين ليتم عمل تحليل urease breath test واظهار النتائح الدقيقه. يتم عمل تنظير للمعده ومعرفه المضاعفات

الاسباب لالم البطن
  • جرثومة المعده
  • التهاب جدرار المعده
  • تقرحات
  • القولون العصبي
  • امراض مناعيه
  • داء كرونز
  • الحصوات المراريه
  • وغيرها
    الأعراض  لجرثومة المعده
  • ألم في المعده خاصه بعد الاكل
  • ألم في الحلق
  • حرقان في الصدر
  • الغثيان
  • القيء
  • الصداع
  • فقدان الشهيه
  • النزف الفموي
  • دم في البراز