كان دايما بيحصل تنميل فى دراعى اليمين وفجاه مره...

كان دايما بيحصل تنميل فى دراعى اليمين وفجاه مره وانا ماسكه المعلقه اكل ايدى بتترعش جامد والاكل بيقع مع حرقان فى الدراع كله والكف من بطن الايد بدراع كله لدرجه كنت بفتح الديب فريز احط ايدى جواه التلج كان بيسيح فى ايدى فى دقايق قليله مع ظهور حبوب كان زيت جه عليا فى الصوابع من الجنب فى العصب كشفت تم التشخيص حزام نارى باخد الدوا اكتر من اسبوع النهارده ايدى الشمال رعشه مش قادره امسك حاجه الم بدراعى كله

إجابة الخبير: الدكتور ناصر عطالله

الدكتور ناصر عطالله

طبيب

كيفية علاج الم الذراع و وجود حبوب عليه ؟

تشير هذه الاعراض الة وجود اصابة بالحزام الناري و يتم علاج الالم الموجود عن طريق استخدام مسكن مثل الكيتوبروفين او الديكلوفيناك و في حال عدم الاستجابة لهذه المسكنات فانه يتم اللجوء الى استخدام دواء الجابابينتين ويمكن دهان مكان الحبوب باستخدام ال aluminum acetate 5% ولعلاج الاصابة الفيروسيه التي تسبب المشكله فانه يمكن استخدام دواء ال اوvalacyclovir او ال اسيكلوفير

كيفية تشخيص الحزام الناري؟

يكون التشخيص بعمل الفحص السريري بواسطة طبيب الامراض الجلديه حيث يقوم بفحص مكان الاصابه و يمكن اخذ عينه من البثور الموجوده و عمل فحص ال tzanck smear او عمل فحص ال PCR

ما هي اعراض الحزام الناري؟

الم في جانب من الجسم يتلوه ظهور البثور
صداع
اجهاد
تضخم  الغدد الليمفاوية

نصيحة

يجب عمل الفحوصات اللازمة والمتابعه مع الطبيب لعمل اللازم