دكتور الشريعة

انا متجوزه ابن خالتي ومرات خالي مرضعاه علي ابنها...

انا متجوزه ابن خالتي ومرات خالي مرضعاه علي ابنها ال من دوره وكذا مره كتير وانا مرضعاني علي أبنها ال من دوري وشبعت منها لان كانت والدتي تعبانه دلوقت لقيت فتوي بتقول الجواز باطل انا مش عارفه ابدا الموضوع ازاي مع جوزي وخصوصا عشان العيال ومش مصدقه ولا متخيله أن يكون فيه انفصال بسبب كده ياريت لو حد يساعدني ربنا يخليكم انا مرضعتش معاه بس رضعين من نفس الأم هوا اكبر ب ٥سنين
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أن الرضاع اذا كان خمس رضعات مشبعات في العمر دون السنتين فإن به يحصل التحريم، فإن تحقق هذا الرضاع وكنتما ابنا هذه المرأة من الرضاع، فالزواج باطل، وجب فسخه، ويثبت نسب الأولاد لأبيهم، ولا بد من رفع هذه المسألة للقاضي الشرعي للتثبت والقطع في هذه المسألة.
والله أعلم وأحكم.