دكتور الشريعة

اخو جوزي ضرب جوزي بالخرطوش عنيه اليمين مبيشوش بيه...

اخو جوزي ضرب جوزي بالخرطوش عنيه اليمين مبيشوش بيه تاني مقابل كده اتنزل عن شقته َارضه وبتنزل عن المحضر حصل بعد كده هو واخوته بيتحيلو على جوزي يدبلو الشقه تاني عشان احنا لينه مكان تاني جوزي بيفكر وصعبان عليه اخو قاعد في اوضه مع نسيبه وانا بقول لا كفايه احنا أنزلنا عن المحضر مش عايزه ابني يشوف عمه عشان عين ابوه كد انا اشيل حرمانيه عشان بقول ميرجعش
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا هترد امتي

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه إذا كان فقد عينه بسبب أخيه فيحق لزوجك نصف الدية والزائد عن نصف الدية يكون من طيب نفس.
وعليكم إدخال أهل الصلح والدين والرأي بينهما.
قال تعالى: (وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (179))البقرة.
والله أعلم وأحكم.