دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا بقالي ٤سنين...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا بقالي ٤سنين منفصله عن جوزي بس مش مطلقه وقاعده عند اهلي ومش بيصرف علينا ولا حتى بيسأل عننا اصلا وعندي بنتين ومش عايز يطلقني ولا عايز يرجعنا البيت ولما رجعت البيت من سنه قالي ارجعي عند أهلك وهطلقك ورجعت وبردو مطلقنيش وكل أهله تعبو معاه وانا بشتغل وبصرف على نفسي وعلى بناتي وأهلي مش عارفين يعملو معاه حاجه وانا تعبت عايزه استقر واعيش حياه طبيعيه انا مش كبيره عندي ٣٤ سنه مش عارفه اعمل ايه وهل انا كده لسه على زمته في ناس بتقول عديت ٦ شهور يبقى شرعا مش على زمته وكمان مفيش بينا حاجه ولا حتى يعرف عني اي حاجه اعمل ايه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن المرأة لاتزال على ذمة زوجها مالم يطلقها.
فإن أصر على حالة فاطلبي الطلاق قضائيا، واستجري منه نفقة سنتين لك ولاولادك ونفقة سكنى.
فإذا شعرت أن ذلك يطول فاطلبي الخلع منه مقابل أن تبرئيه مما لك عنده.
ولكن لاتتركيه هكذا بلا مسؤولية. والله تعالى اعلم.