الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم دكتورة،، اخويا اعجب بواحدة واتجوزها...

السلام عليكم دكتورة،، اخويا اعجب بواحدة واتجوزها بدون رضا اهلي واحنا كلنا علاقتنا بيها مقطوعه ومش بتيجي عندنا البيت بناءا ع رغبه والدتي من ساعت ما اخويا عرفها واحنا حال بيتنا اتبدل للأسوء كان بيتنا هادي ومستقر دلوقتي اصبح ك ساحات الحروب والبنت دي مسيطرة عليه سيطرة تامة مش شايف غيرها رضاها عنده اهم من الدنيا كلها جوازته كلها عبارة عن كدب ف كدب الحيله والحوارات مش صرحاء ابدا معانا في اي شئ ومش عايز حد يعرف عنه حاجه والادهي ان اللي ساعده في الجوازة دي خالتي وبنتها ودلوقتي امي زعلانه جدا وابويا اتقهر ع ابنه من الجوازة دي دلوقتي مرات اخويا حامل ومش عارفه اللي جاي حيبقي ازاي؟ وانا ولا اهلي متقبلين مرات اخويا دي مش تعسف ولكن الطريقه كلها كانت كدب وغلط من الاول واصبحت امر واقع نتصرف ازاي معاه ومعاها؟ المشكلة التانيه ابويا كانت مغترب ف دوله عربيه ورجع انا حاليا عايشين ف القاهرة بقالنا 12 سنة ودلوقتي عايز ينقلنا لمحافظة تانيه واحنا مصالحنا كلها ف القاهرة ومفيش اي حاجه في المحافظة التانيه دي غير ان بابا عايز يعيش فيها لانها بلده الموضوع دا عامل ازمة كبيرة جدا لان حياتنا حتتشقلب راسا على عقب بسبب النقل دا وهو رافض تماما العيش في القاهرة رافضها حتى مجرد زيارة؟! الموضوع واصل للطلاق بين امي وابي بسبب الموضوع دا حل مناسب ارجوكم

إجابة الخبير: مزين ابوجربوع

مزين ابوجربوع

دكتورة نفسية

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته.
لا شك ان طريقة زواج اخيك سببت لكم الاستفزاز وخاصة عدم وجود رضا من قبل والدتك، ولكن من المهم نا تعرفي ان الامر قد حصل وأصبح واقع، والتقبل الان هو الحل الأفضل لهذا الزوج، ابدأوا بالتصرف مع اخيكم بحب واحترام واظهروا له الود، وتحدثوا عن زوجته امامه بحب لأنه حين يسمع كلام اخر لن يعجبه الامر، او ان امكن الامر الا تذكروها بسوء أمامه ولا حتى يعرف انكم قد تحدثتم عنها بسوء، ابدئي الأمر من عندك كي تخففي من حدة مشاحنات باقي أفراد العائلة،
ان قمتِ بذلك ستجدين ان والدك سيشعر ان هناك نوعاً ما استقرار بالمنزل، ومن هذا المنطلق يمكنك ان تستغلي فترة تقبل الأب، كما وتحدثي مع اد مقرب من والدك كصديق او قريب ويكون له أثر عليه ان يتحدث معه حول اهمية ان يبقى في المكان الذي تتواجدون به لطبيعة العمل، ثقي ان الجدال ليس هو الحل، بل يجب ان تتحدثوا بطريقة هادئة مع بعضكم البعض وأن يقنع احدكما الآخر.