دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا شغال في شركة...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا شغال في شركة ملابس مدير مبيعات واطلب مني شغل دعايه علي الفيس بوك والسايد فالبلد ان الدعايه ليها فلوس غير الراتب وان ليها عمًوله علي الفلوس بمعني انها شغلانه تانيه مع العلم ان صاحب المصنع ميعرفش اني بحط عموله ولكن بمضي ورقه منه بالمبلغ اللي هيدفع في كل ميعاد وانا كنت بحط عموله زي جميع الشركات الدعايه والاعلان و ان ديه فلوسي الشخصيه ومعندهمش هنا فيزا لتفعيل الفيس والمبلغ ده شخصي ومقدرش اصرف منه خالص ف كنت بعمل دعايه فيس بوك ب فلوسي الشخصيه واحصل الفلوس ب زياده عموله علي اساس اني حاجز مبلغ من فلوسي ومشغله فالمصنع والمبلغ ده مقدرش اصرف منه وبيطلع عليه فلوس استمريت علي هذا الوضع جهلا مني وكنت سالت وقالولي ان الموضوع مش فيه حاجه وبعد كده جالي رساله اني اسال تاني وتالت واتاكد اني اكون ماشي حرام ولا حلال
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
نعم اريد ان اعرف حلال ولا حرام

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن أخذك عمولة على هذه الإعلانات دون علم صاحب العمل فلا يجوز ويجب عليك إخباره، وقال النبي صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : ( أَدِّ الْأَمَانَةَ إِلَى مَنْ ائْتَمَنَكَ ، وَلا تَخُنْ مَنْ خَانَكَ)رواه الترمذي
والله أعلم وأحكم.