الزواج و الإرشاد الأسري

انا بابا اتوفه من شهر ٣ لغايط انهارده مش مصدقه موت...

انا بابا اتوفه من شهر ٣ لغايط انهارده مش مصدقه موت بابا ومش عايزه اصدق وكل شويه احس ان بابا شويه وداخل علينا لما ماما رنت عليا قبل كده من فون بابا بالغلط انا قومت تطيت من ع السرير وبقول لماما بابا بيرن وبعدين قولتلها لا مع ان ماما كانت قدامي لما رنت وكل ما اشوف حد ماشي مع باباه ببقي عايزه اروح اكلمهم واقولهم اسمعوه كلامه ف كل حاجه انا مش عارفه افقر ومبقتش طايقه الناس ومبقتش احب اكلم مع حد فون ولا يسمع صوتي بكلم بس من وراه الشاشه كتابه ومبقتش ارد ف نفس اليومين ممكن يومين تلاته اسبوعساعات بفكر ان اعمل نفسي نسيت فاقده الذاكره ومعرفش ليه بفكر كده او بعمل كدهاو ان اعمل معرفش ده طبيعي ولا لا ومش عارفه استوعب انا خسرت ايه وانا عندي ٢٠ سنهكل ما اتحرك ف مكان افتكر كل حاجه حتي او رحنا سوبر ماركت جبنا ازازاه بيبسي حتييعني انا ممكن اقعد العب لعبه عشان مفكرش مثلا يعني مثلا قومت غيرت كذا ديكور ف اوضتي عشان مفكرش وانا مش عارفه مش عايره افكر ليه ويوم وفاه بابا هو اليوم اللي عيطت فيه لما عرفت الخبر بعد كده حسيت ان مبقتش حاسه باي حاجه وحسيت ان بقيت باردهوكنت ع طول بحلم بابا بعد كده ابتديت محلمش بيه ولما رحتله المدافن عيطت مره لما فضلت اكلمه واقوله مبقتش تجيلي ف الحلم ليه بس بحس ان قلبي هو اللي بيعيط بس مفيش دموع بتنزل بحس ان عقلي مش متقبل الفكره

إجابة الخبير: مزين ابوجربوع

مزين ابوجربوع

دكتورة نفسية

وفاة شخص عزيز مثل الأب لا شك انه يترك فراغ كبير داخل الانسان من مشاعر الفقدان والحزن ولكن طالما أنك على قناعة ان الانسان موجود أمانة في الأرض وان الموت هو حق على الانسان اذاً سيكون تقبلك للأمر وتجاوزك للحزن لا يطول ولكن تبقى مشاعر الحب لوالدك بداخلك، وكي تتجاوزي مشاعر الحزن لا بد وأن تساعدي نفسك بأن تتقبلي الواقع وتعودي لممارسة حياتك بشكلها الطبيعي، رفهي عن نفسك، وتجنبي الجلوس بمفردك لفترات طويلة كي لا تسيطر عليك مشاعر الحزن، حاولي ان تمارسي الرياضة كي تحمي نفسك من مشاعر الحزن والاجهاد والتعب النفس كما واحرص على مجاملة الآخرين والاختلاط بينهم، خططي جيداً لما تودين القيام به من تحقيق لأهدافك كي تكون النتيجة مرضية لكِ وتذكري أن والدك اهتم بكِ وسعى كثرياً لأجل أن تكوني مميزة عن الآخرين والآن هو غير موجود ولكن ذكراه موجودة في القلب لذا تذكريه بكل ما هو جميل واسعي بكل قوة واجتهاد نحو تحقيق أهدافك في الحياة دون تردد.
مع العلم ان التخلص من مشاعر الحزن والكآبة والبكاء بعد فقدان شخص عزيز أمر لا بد وأن يأخذ وقته الطبيعي ولكن الوقت يمضي وسرعة النجاح به يعتمد عليك وعلى مدى مساعدتك لنفسك، ابدئي بمواجهة مشاعر الحزن التي تسيطر عليك من خلال الاهتمام بتغيير في طبيعة الأنشطة التي تمارسيها كل يوم كروتين وابدئي بالتغيير، فمن فقدته قد ارتاح ورحل ولكنه ترك ذكريات جميلة معك يود ان تحافظي على نفسيتك وسعادتك كي يكون مرتاح، واعلمي انه كلما سمحت للحزن والبكاء أن يسيطرا عليك ستضعف ثقتك بنفسك وترهق، فكري بشكل ايجابي بالأشياء الواقعية المحيطة بك وبالأشخاص الذين يقفون بجانبك ويساندونك، مارسي التمارين الرياضية بشكل منتظم فهي لها دور كبير في مساعدتك على تجاوز تلك المرحلة والمشاعر، اهتمي بالمناسبات الاجتماعية الخاصة بالأشخاص المقربين منك ولا تنغلقي على نفسك.
يجب ان تساعدي نفسك بالخروج من تلك الحالة كي لا تتضاعف وتتطور لديك، وعززي من ثقتك بنفسك وثقي أن من فقدناهم يبقون في القلب ولكن لا تدعي فقدهم يؤثر على استمرار حياتك وتقدمك وتحقيق أهدافك فالحياة ما زالت مستمرة تنتظر منك ان تحقق أحلامك وأهدافك وطموحك.