دكتور الشريعة

عندي استفرار

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا جوزي كان علي علاقه بواحده متجوزه وعرفت ونهي الحوار بس هو بيمرن ولادها وقالي مش هاكلمها بس هاخلي الولاد في التمرين وبعد كام شهر رجع كلمها تاني وانا فتحت الموبيل من وراه وشوفت الرسايل اللي مابينهم اكنهم متجوزين وصور وفيديوهات ليها عاريه وعلشان مخربش بيتي قولتله انها هي اللي ورتني وقولتله انها ورتني الرسايل من عندها طبعا نكر بس مشها وكل يوم يصلي وبيستغفر ربنا قدامي المفروض بس انا عايزه اسال سؤال انا كده ربنا هايعقبني اني قولتله انها هي اللي ورتني بس كنت لازم احافظ علي بيتي وانهي الحوار مبينهم والعلم هو بيعمل لربنا كتير من زكاه واطعام كل يوم

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلم سددك الله أن هذا الكلام الذي صدر منك ليس عليك فيه شيء، فكلام المرأة لزوجها والعكس بالعكس إن كان لغرضالمحافظة على البيت، وليس فيه أخذ حق لأحد الزوجين، وليس فيه ضرر على احد سواء كان زوجك أو غيره فلا بأس به
 ففي الحديث ام كلثوم رضي الله عنها:ما سمعتُ رسولَ اللهِ صلى الله عليه وسلم يرخصُ في شيءٍ من الكذبِ إلا في ثلاثٍ كان رسولُ اللهِ صلى الله عليه وسلم يقولُ: لا أعدُّه كاذبًا الرجلُ يصلحُ بين الناسِ يقولُ القولَ ولا يريدُ به إلا الإصلاحَ ، والرجلُ يقولُ في الحربِ ، والرجلُ يحدثُ امرأتَه ، والمرأةُ تحدثُ زوجَها.
وهذا الذي قلتيه لتمنعي زوجك عن الحرام فلا بأس به.
والله تعالى اعلم.