الزواج و الإرشاد الأسري

طيب يادكتور هي مرتبطه بيه جداً وبتحبه اوي وكل شويه...

طيب يادكتور هي مرتبطه بيه جداً وبتحبه اوي وكل شويه بتسأل عليه واحنا كنا مفهمينها انه مسافر وهي مُدركه للوضع اللي حواليها وعارفه انه مسافر هي حالتها مش متأخره ولما جربنا نقولها انه مريض كانت رافضه تاكل او تشرب او تاخد ادويتها او تنام حتى لحد مايجي وتتطمن عليه وكانت بتقعد تنهار وتعيط وكانت رافضه كل حاجه ولما نسيت واخبرناها انه مسافر بقت كويسه،،فهل حضرتك شايف ان الاحسن ليها نقولها ولا لا،،واو قولنالها ورفضت تعمل اي حاجه واكتئبت مش ده ممكن يدهور من حالتها؟

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن الصواب عدم اخبارها حتى تعود حالتها للطبيعية حتى لا تزداد حالتها سوء وحتى لا يزداد مرضها ولذلك حاولوا ان لا تخبروها لانه واضح انها مدركه لما يدور حولها ولهذا تخشى ان تتطور حالتها بشكل كبير وحاولوا ان تهتموا بصحتها النفسية واكلها والبقاء حولها حتى لا تتطور حالتها وخاصة عندما تجلس لوحدها.