مساء الخير كنت محتاجة طبيب جلدية أون لاين لأن عندى...

مساء الخير كنت محتاجة طبيب جلدية أون لاين لأن عندى حرق فى رجلى من فوق ومش باقدر أخرج عشان أروح لدكتور وانا كده كده باعالجه ببيتادين رش وبعدين cicasilver وعليه ميبو ولما باشطفها باشطفها بمحلول ملحى وبالفعل بتتحسن بس واخدة وقت طويل شوية فلو فيه حد أقدر أستشيره بس وينصحنى يبقى شكرا جدا

إجابة الخبير: الدكتور خليل البحيصي

الدكتور خليل البحيصي

طبيب

ما هو علاج الحروق؟

يعتمد علاج الحرق على الفحص الطبي من قبل الطبيب المختص وتحديد درجة الحرق ,ينصح باستخدام المحلول الملحي لتنظيف الحرق ووضع علاج للحرق مثل  silver sulfadiazine يوضع كل مرة عندما يتم التغيير على الحرق ووضع شاش الفازلين الطبي ,علاج مضاد حيوي augmentin500 mg قرص مرتين يوميا لمدة 5 ايام لمنع حدوث التهابات في الجلد,مسكن الم ايبوبروفين 600 مغ ثلاث مرات يوميا لمدة 5 ايام,غيار يوم بعد يوم على منطقة الحرق,حقنة بروميثازين لعلاج الحساسية والتورم الناتج عن الحرق تؤخذ في المستشفى.

تشخيص الحروق:

يعتمد تشخيص الحروق على الفحص الطبي الظاهري من قبل طبيب الطوارئ وفحص الحرق ومعرفة اي درجة ليتم العلاج فالحروق تقسم الى:
الحروق من الدرجة الاولى الاقل خطورة وهي اصابة سطحية للجلد.
الحروق من الدرجة الثانية وهي اصابة طبقتين من الجلد.
الحروق من الدرجة الثالثة وصول الحرق الى مابعد طبقات الجلد الى الانسجة .
الحروق من الدرجة الرابعة الاكثر خطورة يصل الحرق الى الاوتار والعضلات والعظام ويعالج في المستشفى بشكل طارئ.

أعراض الحروق:

  • التورم.
  • تكون فقاعات من السوائل.
  • احمرار وتهيج.
  • ارتفاع ضغط الدم.
  • صدمة.

بما ننصح به:

اخذ العلاج الموضح ومراجعة المستشفى حسب درجة الحرق.