Marriage & Family Counseling

Hello

الرد من العميل

انا من فصله ومتزوجه وبنتي عيشه معايا كنا في امريكا مع اهلي ودلوقتي بقلنا ١٠ شهور في انجلترا ، انا ولدت ملود جديد ، بنتي حساسه جدا هي كويسه مع اخدتها بس مفيش سمع كلام وطريقه كلامها معايا غير لاقه وعن عمد بوجه كتير اوي ومفيش نتيجه فبطر ازعق ، بقلها فتره بتطلب تروح لابوها مع العلم انا هي مش فرقه مع ابوها وانا حاربت عشان اخد حضانتها وامي وابي زارونا في انجلترا ومشو وده خلي الموضوع اصعب عشان مفيش قيود ولاتربيه وده بيحسسها انهم بيحبوها اكتر مني ، زوجي بيحبها اوي بس حايلا كل ميوحها تول انه بسكرها اتصرف ازاي ؟؟؟ كمان كانت بتنام مع ولدتي في السرير لما جت وحاليا عوزه تنام جنبي طول الوقت وده مسبب مشاكل ومش عرفه افصلها بتقولي اشمعني اختي نيمه جنبك واختها بترضع وهي اكبر منها عمرها خمس سنين ؟؟

الرد من العميل

انا من فصله ومتزوجه وبنتي عيشه معايا كنا في امريكا مع اهلي ودلوقتي بقلنا ١٠ شهور في انجلترا ، انا ولدت ملود جديد ، بنتي حساسه جدا هي كويسه مع اخدتها بس مفيش سمع كلام وطريقه كلامها معايا غير لاقه وعن عمد بوجه كتير اوي ومفيش نتيجه فبطر ازعق ، بقلها فتره بتطلب تروح لابوها مع العلم انا هي مش فرقه مع ابوها وانا حاربت عشان اخد حضانتها وامي وابي زارونا في انجلترا ومشو وده خلي الموضوع اصعب عشان مفيش قيود ولاتربيه وده بيحسسها انهم بيحبوها اكتر مني ، زوجي بيحبها اوي بس حايلا كل ميوحها تول انه بسكرها اتصرف ازاي ؟؟؟ كمان كانت بتنام مع ولدتي في السرير لما جت وحاليا عوزه تنام جنبي طول الوقت وده مسبب مشاكل ومش عرفه افصلها بتقولي اشمعني اختي نيمه جنبك واختها بترضع وهي اكبر منها عمرها خمس سنين ؟؟

الرد من العميل

انا من فصله ومتزوجه وبنتي عيشه معايا كنا في امريكا مع اهلي ودلوقتي بقلنا ١٠ شهور في انجلترا ، انا ولدت ملود جديد ، بنتي حساسه جدا هي كويسه مع اخدتها بس مفيش سمع كلام وطريقه كلامها معايا غير لاقه وعن عمد بوجه كتير اوي ومفيش نتيجه فبطر ازعق ، بقلها فتره بتطلب تروح لابوها مع العلم انا هي مش فرقه مع ابوها وانا حاربت عشان اخد حضانتها وامي وابي زارونا في انجلترا ومشو وده خلي الموضوع اصعب عشان مفيش قيود ولاتربيه وده بيحسسها انهم بيحبوها اكتر مني ، زوجي بيحبها اوي بس حايلا كل ميوحها تول انه بسكرها اتصرف ازاي ؟؟؟ كمان كانت بتنام مع ولدتي في السرير لما جت وحاليا عوزه تنام جنبي طول الوقت وده مسبب مشاكل ومش عرفه افصلها بتقولي اشمعني اختي نيمه جنبك واختها بترضع وهي اكبر منها عمرها خمس سنين ؟؟

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن مرور الأطفال بهذه الظروف الأسرية يجعلهم أكثر تساؤل لكل ما يدور حولهم لذلك إن ما تقوم به طفلتك قد تشعرين بلحظات انها تعاندك وانها تُريد ان تفرض عليكم رأيها وهذا خطأ لكن يجب عليكي أن تتقربي منها بشكل كبير من خلال مشاركتها باللعب وكل ما تحب من الألعاب بحيث ان تشاركيها وان تنزلي لمستواها وان تتحدثي معها بكل ما تحب هي ان تتحدث وان تناقشيها بمعني ان تُعطي وقت من وقتك بالنهار وفي المساء وموضوع النوم بالغرفة لوحدها يتطلب منك أن تجهزي لها غرفتها وان تجلسي معها بغرفتها وان تتحدثي لها القصص وان تظهري بأهمية نوم الطفلة بالغرفة الخاصة ولا توجهي الحديث لها مباشر بحيث تبقى ترفض وتمانع ما تريد واجتهدي بإستثمار قربك منها بتوجيهها لكل ما تحبي