انا بقالى اكتر من ١٠ ايام موش بعطس وساعات تيجى...

انا بقالى اكتر من ١٠ ايام موش بعطس وساعات تيجى وتروح العطسة فا دلؤتى انا موش بعطس وشميت فلفل مطحون وفلفل احمر وبردة مفيش عطس هل ده طبيعى عشان انا قلقانة اوى

إجابة الخبير: الدكتور يزن الحوراني

الدكتور يزن الحوراني

طبيب

هل حالتك طبيعية ؟
نعم , طبيعية , العطس ليس ضرورة , و شعورك او قلقك بخصوص الامر قد يكون مسبب عدم قدرتك على العطس حالياً , حيث ان العطس ليس فعال طوعي , و انما هو فعل غير طوعي يحدث عند حاجة الجسم لذلك
- عدم العطس لا يعتبر حالة مرضية
ما هي الاعراض في التجويف الحلقي التي تستدعي العلاج مثل :
1. الاحتقان الدائم
2. الاختناق او الانغلاق
3. السيلان الدائم
4. البلغم
5. تواجد دم من الانف او التجويف الحلقي
نصائح عامة :
1. تجنب التدخين
2. شرب كميات كافية من المياه
3. شرب او تناول فيتامين سي بكثرة