استشارات الحب و الزواج

اسال ؟؟

الرد من العميل

محتار فى الاختيار بين انك تتجوز واحده من أهلك علشان العادات والتقاليد وانا حابب دا وحابب القاعده وسط اهلى والاجتماعيات والترابط الأسرى عادات نوبية وانك تتجوز اللى بتحبها ونفسك تعيش معاها وميل على ناحية من الاتنين بحس بخوف وندم على اللى الناحية اللى سبتها والعكس اعمل اية ؟؟

الرد من العميل

ايوة

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

اذا تمكنت من الموازنة بين أهلك وبين من تحب سوف تتمكن من الوصول إلى الرضا والراحة التي تبحث عنها.
اذا كان سبب رفض أهلك لمن تحب موضوع بسيط بإمكانك إقناعهم به والبقاء معهم وإتمام هذا الزواج برضاهم سيكون حلا مناسب لجميع الأطراف.
حاول أن تقنعهم بها حتى لا يأتي يوم تندم عليه لأنك لم تحاول.
ولى ترتبط بأي إنسانة أنت غير مقتنع بها على أدنى درجة لا تتزوج لترضي من حولك فقط.
في النهاية أنت وحدك من سيعيش معها وزواجك هو المسؤول عن سعادتك أو تعاستك باقي حياتك لذا إجعل قرارك نابع عن قناعة بأقل تقدير.

الرد من العميل

الموضوع انا خطبتها فعلا واقنعتهم وسبتها بسبب الوسواس ..لان فعلا شايف أن اهلى رغم موافقتهم بس من جواهم وباين على وشهم أنهم غير راضيين والنوبيين عندهم قناعات جواز نوبية مثلك مش شرط قربتك بس قناعتهم هنا مبنية على قوة الترابط والصله والاجتماعات فى الجمعيات الحرص على حضور كل الواجبات ودا بيحسسنا بالأمان وانك لو اتجوزت واحده مش نوبية بتبقى النظرة لابنك مستقبلا أن مامته مش نوبية وطبعا بيئة التربية اكيد عاتبقى مختلفة عنهم وكل دا بيشدنى انى اتجوز واحده من العيلة وحبي للبنت اللى بحبها شايفه معاها وانبساطى معاها فى بيتنا بس بفكر لما تحضر مناسبة وهيا معاك نظره أهلك مش ليها ليك انت انك لية اتجوزت واحدة مش مننا وانا عارف انها مناسبة ليا من حيث نجاحنا أن شاء الله فى الجواز والحياة العملية وتخلى عنها دا كسرها ودا وجعنى اووى ومش قادر ابطل تفكير فيها ولو رجعتلها بحس باللى فات كله قمة اللخبطة

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

انسجامها مع أهلك لن يأتي بيوم وليلة وخصوصا بأن لديهم قناعة مسبقة بعدم الزواج من خارج نطاق العائلة وحتى لو لم تكن تحبها أي شخص غريب يدخل العائلة كفرد جديد تجد بأنه محط أنظار الجميع.
وهنا يأتي دورها بأن تشعرهم بأنها منكم وتحاول أن تنسجم معكم وتعامل الجميع بإحترام كبير وتحاول أن تتودد لهم وهذا الموضوع سيكون في الفترة الأولى إذا تمكنت من كسب ثقتهم وحبهم فلن يكون لديك أي مشاكل.
ولى تنسى بأن أحوال الدنيا تتبدل وربما لن تدوم هذه الإجتماعات لا سمح الله لا تدري.
المهم بالموضوع أن تبحث عن سعادتك داخل بيتك وبعدها فكر بالآخرين فما الفائدة من أن ترتبط وأنت غير راض وفكرك مشغول بأخرى.
تحدث مع الفتاة وأخبارها عن كل شيء أنت متخوف منه وتشرح لها بأن عليها بذل مجهود كبير لكسب ود العائلة وللعلم فإن هذا الموضوع لن يتطلب منها مدة طويلة وجهد كبير اذا كانت تحبك حقا.

الرد من العميل

طب ومن كتر التربية والكلام اللى بنسمع واحنا صغيرين مفيش جواز من برا دا مش ممكن يخلينى احس بعد كدا بالفرق اللى بيقوله عليه واندم انى اتجوزت من برا لان كل يوم الواحد بيسمع عن اتنين بيحبوا بعض وفى الاخر يقولك الجواز كله زى بعضه ومش بيفرق الحب ولا حاجة

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

في العلاقات الإنسانية لا يوجد قاعدة نسير عليها فكل علاقة حب أو زواج هي حالة منفردة بحد ذاتها لها ظروفها وأطرافها وقناعات كل طرف.
لذا إفعل ما أنت مقتنع به وتجد بأنه التصرف الصحيح.

الرد من العميل

انا نفسي بقيت اخاف انى مرتحش من كتر الكلام انها مش نوبية لدرجة انى حسيت انى لو اتجوزتها احس فعلا انها مش نوبية بقيت حاسس انى عنصرى من غير ما احس من كتر التفاخر بانك نوبي وأننا فى تسرفتنا وتفكيرنا الجماعى وعلى المستوى الفردى أيضا مختلفيين وان هما دايما مركزين على أن احنا كدا بنحافظ على التراث وعاداتنا وتقاليدنا إنما لما تتجوز واحده مش نوبية عيالك هايبقى نصهم مش نوبي وهايبقى فى اختلاط بين العلتين وانا عارف ان لو سألت واحد واحد هايقولك عادى إنما من جواه لا طبعا ولا يحب يتعامل بس الحقيقة هما فعلا بيتعملوا مع كل الناس بطيبة وحب ومن غير عنصرية بس فى حتة الجواز الشر كله بيطلع ...

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

قال صلى الله عليه وسلم لا فضل لعربي على أعجمي إلا بالتقوى وقال أيضا غربوا النكاح وذلك تفاديا للأمراض الناتجة عن زواج الأقارب بشكل متكرر وكبير.
والله تعالى خلقنا شعوبا وقبائل لنتعارف لا لننفصل على شكل مجموعات صغير.
الأهل يرفضون الزواج ربما لإعتبارات مادية خوفا من خروج التركة إلى خارج العائلة فهناك عائلات تفكر بهذه الطريقة.
في النهاية إذا بقيت بهذا التردد سيأتي يوم ولن تجد هذه الفتاة بإنتظارك قرر سريعا قبل فوات الأوان.
فالذي عندك خيار اليوم ربما تكون حلما لشخصا آخر يسعى ويقدم لها الحب والإستقرار والأمان الذي لم تتمكن أنت أن تقدمه لها.
فهي لن تنتظرك طوال العمر حتى لو أحبتك

الرد من العميل

لو سمحت ...انا وخطيبتى بنحب بعض من ١٢ سنة وحصل بنا خطوبة وانفصلنا ورجعنا اتخطبنا تانى وانا سبتها لظروف تعبى ورجعنا بس مش بشكل رسمى قدام الناس بين العائلتين وهيا كانت مصممة جدا عليا ل ٣ مره وحاليا بنجهز فى الشقة وحددنا فرحنا على شهر ١١ أو ١٢ بالكتير وانا حاسس انها مش معايا وابتديت اركز ولاحظت وجودها اون لاين كتير على واتس اب وهاحولت تثبتلى ان مفيش حاجة بالحلفان والكلام واسكرين غير مرضى بالنسبالى لحد ما اتقبلنا وحاولت افهم فى آية ومحولتش امسك الموبايل بس هيا رافضة أنها تورينى اى حاجة وفضلت المشكلة وانا شاكك وكانت طوال. ١٠ ايام متعصبة جدا من شكى وبتقولى مفيش حاجة مع العلم انها طوال الفترات السابقة بينى وبينها كانت دائمة حريصة انها تتمنى وانها متوسعش دايرة الشك عندى وكانت فى فترة الخطوبة السابقة كانت متحمسة جدا واللى انا شاكك فيه حد زميلها وهيا شغاله فى اساور إحدى شركات الاتصالات وبتقول أن كلامهم مع بعض شغل وطبعا المشكلة بقيت كبيرة وهيا رافضة تتكلم معايا رغم أنها اونلاين وانا متاكد انها معاه اعمل اية دا فاضل شهرين على جوازنا

الرد من العميل

مع العلم انها رفضت ناس كتير واهلها كانوا رافضين لانها المره التالتة وصممت وبعد ما مشكلة اهلى واهلها اتحلت هيا نفسها بقيت مش معايا ولا مركزه فى الشقة ولا حاسس انها مبسوطة ولا مبهورة

الرد من العميل

وانا حاليا بقالنا يومين مش بنتكلم وانا فضلت متكلمش علشان مضغطش عليها وتروح منى خالص وفى نفس الوقت غيرتى هاتموتنى وانا عارف انها ممكن تكون بتكلم حد تانى حتى لو شغل مع أنه مش شغل

الرد من العميل

وخايف من كتر كلامهم ونشوة اى علاقة فى البداية تكون مسيطرة عليها وتجى تقولى انا مش عايزة اكمل

الرد من العميل

وهيا مش مديانى اى فرصة انى اشغلها

الرد من العميل

لانهم شغالين مع بعض وطبيعة شغلهم بيبقى فى وقت فراغ اكبر من طبيعة شغلى

الرد من العميل

انا هاوفر الوقت بس تدينى فرصة

الرد من العميل

ياريت الحل

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

هذا الموضوع موضوع مصيري ولى يوجد به لعب أو تخمينات خصوصا وقد مررتم بعدة مشاكل وتحديات للوصول إلى هذه المرحلة، الحل بكل بساطة أن تلتقي بها بشكل شخصي وتقول لها
أنا لا أريد أن أضغط عليك وأعرف ما الذي يحدث معك لدي سؤال واحد هل ترغبين بالإرتباط بي وإتمام هذا الزواج أم لا خذي يومين وفكري بالموضوع وأنتظر ردك ولى تجيبي الآن وأنهي اللقاء .
وخلال هذين اليومين لا تحاول أن تتحدث معها وأعطها وقتها في التفكير
وإذا أختارت الإنفصال انسحب من حياتها بكل هدوء وانسى الموضوع تماما ولى تزعج نفسك أبدا وتأكد تماما بأنها سوف تخسرك وسوف تخسر هذا الشاب أيضا في حال كان بينهم أي شيء لا سمح الله ، لأن الذي يسمح لنفسه بالتفكير بإنسانة مرتبطة سواء كان زواج أو خطوبة عندما تنفصل عن شريكها تجد بأنه ينهي علاقته بها فورا ويختفي تماما من حياتها لأن غرضه ليس الإرتباط بها بل اللعب بمشاعرها فقط وخلق أوهام لديها بأن حياتها ستكون وردية معه ولى يتوقع بأن تنفصل عن شريكها وإذا انفصلت فالهروب من أسهل الحلول لديه.
أما إذا أختارت البقاء معك فقل لها بأن الفرح لم يبقى عليه وقت طويل وعليها أن تركز معك بشكل كامل وأن تأخذ إجازة من عملها لإنهاء أمور البيت  وقل لها بأنك تقدر التوتر الذي تمر به لإقنراب موعد الزفاف وأعطها الأمان ولى تفتح موضوع هذا الشاب معها مطلقا وتصرف بشكل طبيعي جدا جدا واذا كان هناك فعلا شيء بينهم سوف يكشف أمره دون حتى أن تقوم بالبحث بالموضوع.
ولى تظهر لها مطلقا بأنك تشك بها. واذا بقي الوضع على ما هو عليه تحدث معها أمام أهلها وقل لها بأنك متغيرة بشكل كبير جدا وأمام أهلك أريد أن أعرف ما الذي يحدث معك.

الرد من العميل

محدش هيرد ؟؟؟؟

الرد من العميل

محدش هيرد ؟؟؟؟

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لقد تم الرد على إستفسارك بشكل مفصل،وقد قمنا بتحويل طلبك لخدمة العملاء،أهلا بك.

الرد من العميل

تكلمة لاخر سؤال سالته تواصلنا انا وخطيبتى تانى ورجعنا نتكلم وفعلا مفتختش موضوع الشك دا تمام برغم انى على علم أنها بتكلم زميلها وكلامى ......معاها عن الشقة وتجهيزات الفرح ومع مرور كام يوم وانا بكلامها عادى دخلنا فى موضوع خاص بيها فى البيت مع اخوها واخواتها وأحوالهم المادية اتغيرت شوية والمشكلة طلعت نصب عليها فى فلوس كتير وسألتها المشكلة قاعدت قد آية قالت تقريبا شهر كان الشهر دا اللى انا ابتديت اشوفها اونلاين كتير وقالت إن واحده صاحبتها فى الموضوع وفى وسط الكلام أن صاحبتها دى بتقول أن الراجل اللى نصب عليها دا عمل حادث وندمان وبتقولها تعالى نشوف قالتها لا خلاص يعوض ربنا عليا ......سالت سؤال لنفسى ازاى صحبتها دى انصب عليها زيها وبتقولها اخبار عن الراجل وهيا متعرفش ....وكانت بتقول اللى وقف معاها فى الموضوع دا خالها ....واحنا وقتها كنا بنكلم بعض ومقالتش حاجة ....بقولها ولية انتى مقولتليش قالتى مينفعش اقولك حاجة زى دى .......اللى انا استنتجته انى صاحبتها اللى جابتلها خبر عن الراجل دا هو زميلها اللى معاها فى الشغل ...لأنها لو صحبتها كانت هاتقول اسمها وهما اتنين وانا عارفهم وانا طبعا طول مشكلتى معاها انا بشك وبس وبنزل من نظرها لانى اكيد هيا شايفانى مش حاسس وطبعا شايفه التانى هو اللى واقف جمبها ابتديت أهدى ...معملتش حاجة غير انى أزمتها لوم بسيط وقولتها انا نفسى اشكر خالك وصحبتك لانهم كانوا واقفين جمبك ...ردت قالتلى انا بحبك وبعدين قالتلى انا مش عايزة اتكلم فى الموضوع دا تانى ...وطبعا زميلها دا اصغر منها ...بس استغل الموضوع فى الكلام معاها كتير وهيا طبعا اكيد شافته هو دا اللى وقف جمبها .....لما ابتديت افهم الكلام دا قولت لازم اقرب منها واتفقنا أننا نخرج ووافقت وهنخرم يوم تانى نشترى ملابس الفرح ....سؤالى اعمل اية علشان أرجعها تانى مركزة معايا وتبطل تكلم زميلها دا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إبقى على ما أنت عليه من الهدوء وأشعرها بأنك تثق بها ، وأخبرها بأنها أخفت عليك هذه المرة موضوع ومشكلة حدثت معها وأنك ستسامحها ولكن في المرة القادمة سيكون تصرفك مختلف.
وقل لها بأنك ستصبح زوجها أي أنك بيت سرها وأمانها وسندها في هذه الحياة وأنك ستقف معها في المشاكل التي لا قدر الله تعالى قد تقع ، وأشرح لها بأن الزوج ليس واجبه الإنفاق فقط بل واجبه حل الخلافات وتقديم الدعم والمشورة لشريكة حياته التي ستصبح أما لأطفاله، وأنك أنت وحدك الذي تخاف عليها ولى يجب بأن يكون بينكم أسرار.
طبعا كل هذا الكلام أعد صياغته بطريقتك لتشعر بمدى صدقه وبعد الإنتهاء من النقاش في هذا الموضوع قل لها بأن تطوي هذه الصفحة ولى تتحدث بها مرة أخرى وبأن هذا الموقف الذي حصل على الرغم من جميع الخلافات إلا أنها كانت فرصة لتتمكنوا من فهم بعضكم بشكل أكبر.
وأذهب معها للسوق وأشتروا ما تريدون وقم بدعوتها بعد ذلك على عشاء بمكان هادئ رومانسي وأبقي كل فكرها مشغول بترتيبات الفرح والبيت بحجة أن الوقت يسيرقكم وعليكم أن تنجزوا كل شيء ممكن في الوقت المتاح لكم.

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إبقى على ما أنت عليه من الهدوء وأشعرها بأنك تثق بها ، وأخبرها بأنها أخفت عليك هذه المرة موضوع ومشكلة حدثت معها وأنك ستسامحها ولكن في المرة القادمة سيكون تصرفك مختلف.
وقل لها بأنك ستصبح زوجها أي أنك بيت سرها وأمانها وسندها في هذه الحياة وأنك ستقف معها في المشاكل التي لا قدر الله تعالى قد تقع ، وأشرح لها بأن الزوج ليس واجبه الإنفاق فقط بل واجبه حل الخلافات وتقديم الدعم والمشورة لشريكة حياته التي ستصبح أما لأطفاله، وأنك أنت وحدك الذي تخاف عليها ولى يجب بأن يكون بينكم أسرار.
طبعا كل هذا الكلام أعد صياغته بطريقتك لتشعر بمدى صدقه وبعد الإنتهاء من النقاش في هذا الموضوع قل لها بأن تطوي هذه الصفحة ولى تتحدث بها مرة أخرى وبأن هذا الموقف الذي حصل على الرغم من جميع الخلافات إلا أنها كانت فرصة لتتمكنوا من فهم بعضكم بشكل أكبر.
وأذهب معها للسوق وأشتروا ما تريدون وقم بدعوتها بعد ذلك على عشاء بمكان هادئ رومانسي وأبقي كل فكرها مشغول بترتيبات الفرح والبيت بحجة أن الوقت يسيرقكم وعليكم أن تنجزوا كل شيء ممكن في الوقت المتاح لكم.

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إبقى على ما أنت عليه من الهدوء وأشعرها بأنك تثق بها ، وأخبرها بأنها أخفت عليك هذه المرة موضوع ومشكلة حدثت معها وأنك ستسامحها ولكن في المرة القادمة سيكون تصرفك مختلف.
وقل لها بأنك ستصبح زوجها أي أنك بيت سرها وأمانها وسندها في هذه الحياة وأنك ستقف معها في المشاكل التي لا قدر الله تعالى قد تقع ، وأشرح لها بأن الزوج ليس واجبه الإنفاق فقط بل واجبه حل الخلافات وتقديم الدعم والمشورة لشريكة حياته التي ستصبح أما لأطفاله، وأنك أنت وحدك الذي تخاف عليها ولى يجب بأن يكون بينكم أسرار.
طبعا كل هذا الكلام أعد صياغته بطريقتك لتشعر بمدى صدقه وبعد الإنتهاء من النقاش في هذا الموضوع قل لها بأن تطوي هذه الصفحة ولى تتحدث بها مرة أخرى وبأن هذا الموقف الذي حصل على الرغم من جميع الخلافات إلا أنها كانت فرصة لتتمكنوا من فهم بعضكم بشكل أكبر.
وأذهب معها للسوق وأشتروا ما تريدون وقم بدعوتها بعد ذلك على عشاء بمكان هادئ رومانسي وأبقي كل فكرها مشغول بترتيبات الفرح والبيت بحجة أن الوقت يسيرقكم وعليكم أن تنجزوا كل شيء ممكن في الوقت المتاح لكم.

الرد من العميل

بس ملحوظة ....هيا فعلا قالتى هكمل معاك بس بردو مش اللى انا عارفه من قبل وانا عارف انها مازلت تتحدث مع زمايلها وانا عايز اتكلم فى الموضوع ......خوفا من أنها تنهى العلاقة تماما ....هيا لما بدأت تتكلم عن صاحبتها اللى كانت معاها فى المشكلة انا فهمت أنه زميلها مش صحبتها وباين كدا انه هو اللى كان واقف معاها وقتها ودا طبعا زميلها فى الشغل يعنى كل يوم بيشوفوا بعض وانا عارف أنه بيتواصل معاها باستمرار وهيا بتقول أنه صديق كويس ودائما تقولى واللهى ما فى حاجة بنا وانا طبعا حاسس لانى مراقب الواتس بتاعها وبتاعه وتقريبا بيفتحوا فى اوقات واحده وهيا طبعا مكمله معايا وبتقول أنها بتحبنى وفى نفس الوقت اكيد مش عايزه تخسر زميلها اللى كان واقف جانبها ..

الرد من العميل

ولا حتى المشكلة هيا اتكلمت فيها باختصار شديد ....ومش حابه انى اكلمها فيها تانى هنا انا مبقتش عارف اتعامل ازاى فى انها مش عايزة تحكى وفى نفس الوقت انا متاكد انها بتكلم زميلها دا وبردو مش عايز اجيب سيرته علشان متقولش انى بشك فيها والدنيا تبوظ اكتر

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

قلها انا ححترم رغبتك المرة دي وراح اتركك على راحتك ، بس بالمرة القادمة اذا بحس انك مخبية اي شي راح يكون الي تصرف تاني .
وفعلا اغلق الموضوع بشكل تام ولى تفكر به حتى ولى تسألها أبدا اي شي مهما كان.
ولى حتى بالتلميح وقل لها بما أنك رغبت بعدم إخباري بشيء فعندما تكونين معي اريد كل تركيزك وتفكيرك معي ولا أريد أن أرى الحزن والحيرة على وجهك.
واترك الموضوع وتصرف بشكل طبيعي وستجد بعد فترة بإنها سوف تدرك خطأئها ولوحدها سوف تأتي وتعترف لك بكل شيء.