دكتور الشريعة

السلام عليكم

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السلام عليكم.انا عندي 23 سنه شغاله مدرسه..علي علم و خلق و جمال الحمد لله...اتقدملي شخص محترم جدا جدا و و علي خلق و بيصلي و عارف ربنا و شاريني و متمسك بيا جدا جدا هو معاه معهد سنتين..و فاتح هو و اخواته شركة مقاولات صغيرة..و الحمد لله قبضه كويس..و اهله ناس محترمين جدا و ناس بسيطة و شاريني و كل ما بابا يطلب منهم حاجه بيعملوها عشان خاطري لكن بابا كل شويه بيطلب طلبات تعجيزيه عشان يعجزهم و يرفضهم.. عشان مش مقتنع بيهم و بيقولي المكان الي هتسكني فيه وحش و انا شوفت المكان عادي جدا هو مكان بسيط شويه ..لانه عاوز واحد معاه شهاده كبيرة و بيشتغل بالشهاده دي و يكون معاه فلوس و شقه ف مكان حلو بس كده مش بيبص للدين و الاخلاق خالص ..اهم حاجه بيبصلها المظاهر و الشكليات ..دلوقتي هو رفض الولد ..بس الولد و اهله متمسكين بيا جدا و انا كمان متمسكه بيهم ..لان من ترضونه ديناً و خلقاً فزوجوه..بابا حافظ القراءن الكريم و علي درايه بالدين و لكن اهم حاجه عنده الشكل و بس و قالي حتي لما حد يجي يتقدملك بردو لازم اهم حاجه يكون عنده شهاده كبيره و شغل و شقه كبيره في مكان حلو مش بيفكر ابدا ان لازم الشخص يكون محترم و يحافظ عليا و لما بتناقش معاه بيزعق و بيحلف عليا و سعات يمد ايده عليا و للاسف مفيش حد ليه كلمه عليه او يعرف يقنعهانا دلوقتي بفكر امشي واتجوز الولد ده لان لو فضلت معاهم هيجوزوني علي مزاجهم ..و اقسم بالله العظيم الولد و اهله ناس محترمين جدا جدا جدا و انا مريضه قلب.. لو فضلت ف الحاله الي انا فيها دي ممكن يحصلي حاجه لدرجه اني فكرت انتحر بس استغفرت ربنا انا بقالي سنه بصلي صلاه استخاره و كل مره بس براحه نفسيه و كل شويه ينفذو طلبات بابا لحد ما رفضهم.. بالله عليك قولي حل اننا نعرف نتجوز و هل هيبقي في زنب عليا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن ماتفضلت به من تزويج صاحب الخلق والدين صحيح، وهو الأصل ولكن هناك أمران:
1-جعل الله زواج المرأة بيد وليها لأن المرأة تفكر بعاطفتها، فلايجوز لك أن تزوجي نفسك بدون ولي بتاتا، عن عائشة رضي الله عنها قالت : قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : ( أيما امرأة نكحت بغير إذن وليها فنكاحها باطل فنكاحها باطل ، فنكاحها باطل ، فإن دخل بها فلها المهر بما استحل من فرجها ، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له )رواه الترمذي.
ولايجوز نقل ولاية الأب إلا ثبت ظلمه لك بأنه يريد تعطيل الزواج، فتقومين برفع قضية للقضء تطلبين فيه انتقال الولاية مثلا لعمك أو لأخيك أو للقاضي نفسه، فإذا ثبت للقاضي أن أباك رجل ظالم فينقل الولاية منه.
 2-صلاة الاستخارة تكشف لك ما خفي عنك من سر القدر.
فلعل رفض أبيك الصارم يخفي وراءه مالم تعرفيه من عدم مناسبة الزواج لك من هذا الشاب.
فصل استخارة فإن بقي أبوك على موقفه فلاتحزني وااعلمي أن الله لم يختر لك الزواج.
فمهما ظننت في نفسك أن الزواج ليس فيه شر، فالاستخارة تكشفه، فالذي خلقكما أنت وهذا الشاب يعلم هل يناسبكما الزواج أم لا.
فسلمي أمرك لله، ولاتعارضي أباك.
فكما أن أبيك له الحق في عدم تزويجك.
فلك أنت الحق في رفض من لم تجديه مناسباً لك.
فلاتخشي أن يزوجوك من لم ترغبي به.
والله تعالى أعلم وأحكم