دكتور الشريعة

السلام عليكم انا معروض عليا شغل اعمل مثبت لبروكه...

السلام عليكم انا معروض عليا شغل اعمل مثبت لبروكه الشعر وهو عباره عن قطه من السليكون بيتم صناعتها وتقوم النساء بوضعها علي راسها حتي تستطيع تثبيت بروكه الشعر . سؤالي هل هذا حرام ياعني انا لو صنعت المثبت ده هشيل وزره محتاج راي حضراتكم علشان انا مش حابب ادخل اموال حرام لبيتي شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن كل ما أدى إلى الحرام فهو حرام، وبما أن تصنيع هذه القطع من السليكون لايتستخدم إلا للشعر المصطنع فيحرم العمل فيها.
وكل ما أدى إلى الحرام فهو حرام.
ومن ترك شيئا لله عوضه خيرا منه.
والله تعالى أعلم وأحكم.