طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمه الله اشتريت سلحفاه يونانيه من...

السلام عليكم ورحمه الله اشتريت سلحفاه يونانيه من 8ايام ومش بتاكل بتشرب كل كام يوم شربت مرتين وهي ماشيه كويس بس بتنام كتير كنت عايزة اعرف كده طبيعي ولا فيها مشكله

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج السلحفاة اليونانية

1.انصح بشراء مضاد حيوي اسمه بان تيرمايسين ممكن اخذ منه 10ملى ويوضع بقطرة صغيرة لاعطاء السلحفاة قطرة بالفم مرتين باليوم لمدة 4-5 ايام.
2.انصح بشراء فيتامينات AD3E للتقطير بالفم مرتين باليوم لمدة 3-5 أيام.
3.الادوية بيطرية الانتاج وامنة جداً.
4.الوضع غير عادى بالنسبة للسلحفاة وربما تعانى من التهابات تنفسية او معوية.
5.يجب عدم تعرض السلحفاة للتيارات الهوائية الباردة او وجودها بالاماكن الرطبة.