دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
نعم

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

إن استفساركم غير واضح الرجاء التوضيح المقصود بالاستفسار حتى نتمكن من المساعدة والله الموفق

الرد من العميل

هل الزواج العرفي في حالتي بوجود شهود فقط حلال وجائز ام لا

الرد من العميل

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بعد اذن حضرتك يافضيلة الشيخ بعد اذن حضرتك كنت عايزه اعرف رأي حضرتك والشرع انا مطلقة وعدتي هتنتهي بعد رمضان ان شاء الله وعندي بنت كنت عايزه اعرف دلوقت لو جاتلي فرصة زواج وتزوجت رسمي عند مأذون وحصل إشهار بنتي هتروح مني يا اما والدها هياخدها او هتروح حضانتها لوالدتي وانا في اي حالة من الاحوال مقدرش اعيش من غير بنتي ولا ساعه واحده في الحالة دي لو انا تزوجت عرفي بوجود شهود هيبقى الزواج حلال ولا حرام انا بخاف ربنا جدا وبتحاشى اني أغضبه وعايزه اي حاجه اعملها تبقى حلال وفي نفس الوقت مش عايزه مشاكل ولا هقدر اخسر بنتي اسفه على الإطاله اتمنى حضرتك ترد عليا وربنا يجازيك كل خير

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائلة الكريمة:
١- الزواج العرفي إذل كان دون ولي فهو زواج باطل ويعتبر زنا.
٢- لا يجوز لك إخفاء الزواج عن طليقك لأن الشرع قد نزع حق الاحتضان منك في حال زواجك فلا يجوز لك التحايل على الشرع.