دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا واختي عندنا ٢٦...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا واختي عندنا ٢٦ سنه و ووالدتنا متوفيه من ٦ سنين ومن وقت ماتوفت بابا راح اتجوز وسايبنا ف الشقه لوحدنا مش بيبات معانا خالص ومعنديش اخ كمان ووالدي طول السنين دي قاعد ف شقتو التانيه مع مراتو ومخلف منها بنت .. بيدينا كل اسبوع ٣٠٠ وساعات ٤٠٠ وانا واختي بنشتغل عشان نعرف نجيب الي عاوزينو لانو مش بيدينا اي فلوس مع ان حالته الماديه كويسه اوي ..و ساعات بنطلب منو يساعدنا في مصاريف مش بيرضي هو بس بيدينا مصاريف الاكل زي ما ذكرت ايه الحكم في حاله الاب ده لاننا مش عارفين نعمل ايه ؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا جزيلا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن  الوالد مجبر شرعا أن ينفق على بناته، وأن يعطيهن كل مايحتجنه من طعام ولباس.
والأصل أن يقربهن منه في السكن.
فلاتخجلي ولا تترددي في طلب ماتحتاجينه، فلا تخرجي من البيت للعمل.
واجب على الوالد أن يكفيكَ العمل فاطلبي منه دون حرج.
وهو آثم بتقصير في النفقة مما اضطركن للخروج للعمل.
والله تعالى اعلم.