استشارات الحب و الزواج

أنا من فتره اتقدم شاب لخطبتي ولما قعدت معاه مكنش...

أنا من فتره اتقدم شاب لخطبتي ولما قعدت معاه مكنش فيه رفض لإني لسه مكنتش اتعرفت على شخصيته واتخطبنا وبعد الخطوبه بدأنا نتكلم وهو طول الوقت دايما يتكلم عن الأكل ولازم تتعلمي تطبخي ولازم تعملي أكل كويس وأدخلي المطبخ وكمان دايما بيتكلم على الفلوس مع إنه حالته الماديه كويسه جدا حاولت أتغاضى أحيانا عن بعض الأمور لإني كنت مخطوبه قبل كده وفركشت ودي الخطوبه التانيه ومن أول مااتخطبنا كان بينتقد لبسي وزوقي في اللبس طول الوقت ويقولي أنا مش هطلع من مرتبي كل شهر ٥٠٠ جنيه عشان تجيبي طقم ومرتبه بيوصل ٥٠٠٠ جنيه بدأت أتضايق منه يقولي أنا مبتغيرش ومراتي لازم تعمل اللي انا عايزه وانا بكلمك أحسن ماأفرض عليكي رأيي وأحيانا بيتكلم في أمور خاصه جدا إنه مابيغسلش أسنانه الصبح بس بياكل أي حاجه تغير ريحة الفم قولتله ده قرف وماينفعش هو مقتنع ب رأيه دايما بيسمع لكلام مامته في كل حاجه ملوش شخصيه مستقله دايما شكاك ويقولي بتكلمي صاحبتك في ايه وايه الموضوع اللي بتكلمك فيه وكمان يتكلم في كلام غريب قدام أي حد أنا بلبس كلسون تحت اللبس وكلام مالوش لازمه ولما عزمناه على الغدا يقول أنا مابحبش أستنى الأكل ولا دقيقه والمغرب والعشا أذنو ومصلاش ولا فرض ويقول لازم مامتك تطبخلنا أول أسبوع الفرح عشان لو عملتي أكله وحشه هقفل عليكياتضايقت منه جدا واشتكيت لوالدتي قالتلي كل دي حاجات عاديه وطبيعيه جدا ولكن أنا مقتنعتش وطلبت منها إني أفسخ الخطبه لإني أصبحت مش متقبلاه ولا متقبله حتى إني أشوفه ووالدتي قالتلي إنه ده فرصه لا تعوض وظيفته ومن عيله معروفه وظروفه الماديه كويسه قولتلها أنا مش شايفه كل ده أهم من تقبلي للشخص اللي هتجوزهرفضت وبكت بكاء شديد جدا وقالتلي قلبي وربي غضبانين عليكي ليوم الدين ويارب ماتشوفيش ولا يوم حلو في حياتك وحسبي الله ونعم الوكيل فيكي ووالدي كمان نفس الحاجه وقعدوا يدعو عليا ويحسبنو عليا وقعدو يقولو انتي هتفضحينا والناس هتقول علينا إيه وهتشوهي صورتنا وأصرو إني أفسخ الخطبه وأجبروني إني أستمر وأنا مش طايقه الولد ومش قادره أكلمه ولا أشوفه وخايفه أقبل أتجوزه لإرضاء بابا وماما ومقدرش أعيش معاه لإني مش متقبلاه كزوج ليا ولا إني أكون معاه في نفس البيت
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الخطوبة ما هي الا فترة للتعارف بين الخاطبين لإتمام هذا الزواج من عدمه موضوع إعداد الطعام موضوع بسيط وأنت بنفسك سوف تتعلمين إعداد الطعام مع الوقت اذا لا يكن من أجله فمن أجلك وهو موضوع بإمكانك التغاضي عنه.
أما بالنسبة لموضوع النظافة الشخصية والشك فهي أمور يصعب التعايش معها وسوف تسبب لك الكثير من المشاكل معه.
في النهاية أنت من ستعيش معه وليس والدتك واالدك ومن حقك فسخ الخطوبة في حال لم تتقبليه فسعادتك أو تعاستك ستكون بإختيارك السليم.
تحدثي معهم بشكل جاد وأقنعيهم بأسباب عدم تقبلك له وقولي لهم أن أنهي الخطوبة الآن أفضل بكثير من أن أعود وعلى يدي طفل فكلام الناس لا ينتهي في جميع الأحوال وإرضائهم غاية لا تدرك.
استخيري الله تعالى واذا لم ترتاحي لا تتنازلي عن موقفك أنت وحدك ستعيشين معه وهم لن ينظروا لك سوى بعين الشفقة ويذهبون لحياتهم.
لا تجبري نفسك على شيء لا تستطيعين تحمله من أجل إرضاء أي كان.