دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه والله وبركاته اني مطلقه من...

السلام عليكم ورحمه والله وبركاته اني مطلقه من 14سنه ومعي ابني في حقوق وبنتي في الصف الأول الثانوي العام وتعرفت علي انسان واريد الارتباط به هل انا اكون ولايه لنفسي ومش عاوزه اعرف اولادي عشان ميزعلوش ويسبوني وهما متعلقينن بيا جدا والانسان الي مرتبطه بيه عاوزه ماذا افعل
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
قولت لأخواتي وامي رافضة عشان اولادي لاكن الانسان الي عاوزه اتجوز معندوش اي مانع ومعرفة بعض أهل بيته وأخواته وهو يعرف ربنا جدا وانا محتاجه للزوج منه ياريد تفيدوني لأني مش عارفه اعمل ايه ومقدرش اسيبك الإنسان ده لان ظروفه وحشه ومشش مرتاح في حياته وهو محتاجلكي اكتر مني بالله عليكم عاوزه اعرف ايه الحل لو اتجوزنا انا وهو عرفي حرام بس هو معرف اخواته وخالته وأهل بيته

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أنه لا يجوز للمرأة أن يكون لها علاقة برجل أجنبي عنها من غير عقد شرعي، فإن ذلك من خطوات الشيطان ليوقعهما فيما لا تحمد عقباه، كما  أنه لا يجوز لها أن  تتزوج من غير إذن وليها، فإن تزوجت كان زواجها باطلا، فقد قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:(( أيما امرأة نكحت بغير إذن وليها فنكاحها باطل فنكاحها باطل ، فنكاحها باطل ، فإن دخل بها فلها المهر لما استحل من فرجها ، فإن لم يكن لها ولي فالسلطان ولي من لا ولي له)) رواه الترمذي، فلا بد من إذن وليك عند العقد، والله  أعلم وأحكم.

الرد من العميل

طيب منا قولت لأخواتي رفضووامي رافضه وانا محتاجه للزواج

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

اذا امتنع الأولياء جميعهم من غير عذر شرعي، كان لك الحق برفع أمرك للقاضي الشرعي.

الرد من العميل

مفيش عزربيقوله عشان الأولاد ده سبب وانا مش هسيبك الاولاد وهما عارفين بكده

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

سبق الجواب بالتفصيل.

الرد من العميل

شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

اهلا بكم وحياكم الله .
نسأل الله أن ييسر لكم سبل الهدى والرشاد.