دكتور الشريعة

ممكن افتائعلي يمن طلاق تالت الجباري من الزوجه...

ممكن افتائعلي يمن طلاق تالت الجباري من الزوجه التانيه برمي اليمين عليها هيا وانا بحبها عن الأولي يوجد مع الأولي عدم توافق ومشاكل طول حياتي التانيه جبانه قالتلي ارمي اليمين عليا لنا عشان لما تروح تكون صادق في الكلام قولتلها بلاش انا بحبك قولها بس لو قولتها يا بنتي الحلال هتبقي محرمه عليا قولها بس قولنا خصب عني وجريت واحنا بنبكي انا وهيا ما رأي فضلتك يقع ام لاء واعمل ايه

الرد من العميل

الرد بدون هوايه راجاااااااء

الرد من العميل

لاء شكراااااا ....والله حياه .....حلال

الرد من العميل

شكرااا

الرد من العميل

تاني انتم

الرد من العميل

فين الرد علي السؤال انتو ايه بدخلونا في متاهات ليه

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن قولك لزوجتك انت طالق فهذا طلاق صريح ويقع بمجرد التلفظ به.
وننبهك إذا كان الزواج عرفيا أي دون ولي فهو زواج باي وعليكما التوبة إلى الله وإخبار وليها.
وعليكما مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسألة لأن مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله أعلم وأحكم.