الزواج و الإرشاد الأسري

طفله عندها سنه ونصف وبتعمل اي حاجه باليد الشمال هل...

طفله عندها سنه ونصف وبتعمل اي حاجه باليد الشمال هل ينفع الحقها تستخدم اليد اليمين ولا مفيش فايده

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

معني ان الطفل يستخدم اليد اليسري فهذا لا يعتبر عيب خلقي مثلا او ماشابه ولكن يعني ان قدرته العصبيه اكبر بيده اليسري ومن الخطأ الضغط علي الطفل لا ستخدام اليد اليمني لانه قدراته العصبيه ستكون اقل وتحكمه فيها سيكون اقل